StoryEditor
Kolumnefranina besida

A sad Slovan. E, da je ponovit' isti rezultat kao protiv Osijeka

Piše Frane Vulas
3. veljače 2016. - 17:40

Rutinska pobjeda Hajduka. Bez velikih uzbuđenja. Odigrali su "bijeli" taman dovoljno koliko je trebalo za pobjedu i za mir u kući do četvrtka i utakmice sezone uzvrata protiv Slovana iz Libereca.

Bilo je to solidno izdanje momčadi trenera Damira Burića koja je možda mogla i uvjerljivije slaviti. Da četiri minute nakon što je Maloku pokazalo se riješio pitanje pobjednika Milovićev udarac glavom nisu zaustavili Mikulić i greda tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica.

Možda bi se još i više otvorilo, iako je dojam da je Hajduk pitanje pobjednika riješio s pola gasa i da s mislima na četvrtak Burić ne bi bezglavo jurio za pogocima. Uostalom, opet je poštedu dobio Ohandza. Osijek je pak bio potpuno bezopasan. Gosti nisu uputili nijedan udarac u okvir Kalinićevog gola. Dva zida pred Mikulićem još su imala smisla dok bedem nije probio Maloku.

Još se potom u duelu s Malokuom ozlijedio i jedini istureni napadač Osijeka Roce, a i za drugom promjenom posegnuo je Besek već do poluvremena kada je Peroševiću promjenom očito pokazao što misli o njegovoj igri. Strpljivo je potom Hajduk i dalje držao sve konce igre pod kontrolom. Pleo mrežu oko gola Osijeka.

A onda je na kraju opet proradila "dugopoljska veza", korner Balića za Caktaša. Gol kako je spiker kazao "igrača s pozivom za reprezentaciju". Za konačno jednu mirnu završnicu i proboj na samo tri boda zaostatka za Dinamom. Pa se u strijelce upisao i Bencun, za samopouzdanje. A sad Slovan. E, da je ponovit' isti rezultat. Samo što će protivnik biti tri klase kvalitetniji od jučerašnjeg što se i vidjelo u Liberecu.

Izdvojeno