StoryEditorOCM
Izbori 2021Drugi krug

Vice Mihanović: ‘Zabrinjava me činjenica da gospodin Puljak govori da će očistiti grad, a supruga mu se žali da ne može očistiti ni svoj dvor...‘

Piše PSD
20. svibnja 2021. - 13:51

Vice Mihanović danas je gostovao na N1 televiziji u Studiju uživo.

Desetak dana prije drugog kruga izbora, upitan je što je učinio da na nadolazećim izborima pobijedi kad je u pitanju kampanja.

- Učinili smo dosta, dovoljno govori rezultat i činjenica da smo najjača stranka u gradskom vijeću. Nastojat ćemo voditi pozitivnu kampanju. Nažalost, čuo sam da je gospodin Puljak optužio moje kolege da su lažljivci. Ako ćemo nastaviti tim putem, ja mogu reći da su gospodin Puljak i njegovi kolege i kolegice prevarili najprije svoju stranku..., kazao je Mihanović.

- Mi ćemo o koalicijama razgovarati nakon izbora, time ću se baviti nakon pto postanem gradonačelnik. Sada želim komunicirati s građanima. Ponovit ću da smo najjača stranka u Vijeću.

Očekujete li da vas podrži netko osim Željka Keruma i koliko vam je to bitno uopće?

Kaže i kako ni Branka Ramljak ni Mamić nisu rekli kako neće s HDZ-om, a kako kaže, nije čuo da je mu je podršku pružio Željko Kerum.

- On nije nigdje spomenuo ime. Čini mi se da se on više referirao na mog protukandidata, govori Mihanović.

O tome da mu je bivši gradonačelnik Opara poručio da ne ide s Kerumom, kaže:

- Andro je slobodan čovjek, on može govoriti što hoće. Zašto bi Andri branili da govori?

Na pitanje zašto treba odabrati njega, a ne Puljka, kaže:

- 30 godina sam poduzetnik, nikome nisam ostao dužan, uspješan sam… Sad je trenutak da sav svoj potencijal preslikam na grad. Zabrinjava me činjenica da Puljak govori da će očistiti grad, a sad mu se supruga želi da ne može očistiti ispred kuće, ošišati živicu. Ja sam svoj prag počistio.

- Mislim da sam onaj koji okuplja ljude. Nisam taj koji se svađa ni s Vladom ni s premijerom. Imam odličan odnos i nastavit ću i dalje. To je u mom habitusu, kaže.

O podršci ministra Butkovića kaže kako je najbitnije da ide naprijed grad Split.

- Otvoren sam za svaki razgovor, razgovor nikad nije škodio. Treba sa svima sjesti za stol, ne može biti štete u razgovoru, kaže.

Što je s brzom cestom Solin - Omiš? Trebala je biti završena prije 15 godina..., upitao ga je voditelj.

- U pravu ste, treba dati ruke. Ja nisam taj koji se svađa s Vladom, uvijek sam spreman sjesti za stol i pregovarati i da pregovori rezultiraju konkretnim projektima.

Koga biste radije vidjeli na mjestu gradonačelnika u Zagrebu?

- Imam dovoljno posla u Splitu, ne treba mi puno gledati prema Zagrebu. Zanima me samo Split i splitska politika, ne gledam što se događa u Zagrebu, kazao je Mihanović.

Voditelj Igor Bobić upitao ga je i o plagijatu.

- Index sam tužio, pobijedit ću ih i na izborima i na sudu. A ono što dobijem, ići će u humanitarne svrhe. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 12:49