StoryEditorOCM
Izbori 2021BORBA ZA RIJEKU

U studiju RTL-a napeto sučeljavanje za Obersnelovog nasljednika, jedan od kandidata došao sa zavojem i šljivom na oku: ‘Imao sam prometnu...‘

Piše PSD
11. svibnja 2021. - 21:37

Nakon Splita, danas su se na RTL-u sučelili kandidati za gradonačelnika u Rijeci, gradu koji od samostalnosti vodi SDP.

U studiju RTL-a su bili kandidat SDP-a Marko Filipović, kandidat PGS-a i Laburista Nikola Ivaniš, kandidat Mosta Marin Miletić, kandidat HDZ-a Josip Ostrogović i kandidat grupe birača, liječnik Davor Štimac.

Prema istraživanju Promocije plus, zamjenik aktualnog gradonačelnika Filipović dobiva 23,9 posto, drugi je Davor Štimac, koji dobiva 17,5 posto, a treći PGS-ov Nikola Ivaniš, inače također zamjenik sadašnjeg gradonačelnika. Zadnje spomenuti u studiju je šokirao svojim izgledom jer se pojavio s modricom i zavojem. 

- Imao sam manju prometnu nesreću s ogrebotinama- kazao je Ivaniš.

Na početku sučeljavanja je RTL-ova voditeljica Damira Gregoret postavila isto pitanje dvojici zamjenika Vojka Obersnela, Marku Filipoviću i Nikoli Ivanišu, planiraju li biti Obersnel nakon Obersnela.

- Ne. Ja sam Marko Filipović. Ja nudim novi ritam grada, na fokusu na razvoij gospodarstva, naše zajednice. Prije svega tu mislim na kuturu i sport. Naš program nastao je u suradnji s Riječankama i Riječanima. Glavna razlika u o odnosu na Obersnela je drugačiji pristup- odgovorio je Marko Filipović. 

- To je pitanje bilo na mjestu. Nemam razloga da razmišljam o tome da nastavim na način kako je to radio Obersnel. Ja sam predstavnik jedne male stranke koja postoji 31 godinu i koja je puno participirala i koja ima ogromno iskustvo. To je netko tako protumačio, ali je činjenica da sam se kandidirao da u periodu nakon što je netko snažno ostavio neke stvari, odlučio sam da ponudim svoj, PGS-ovski regionalni pristup upravljanja- rekao je Ivaniš. 

MOSTovog kandidata, Miletića upitala je bi li radio nešto što radi i aktualni gradonačelnik.

- Nisam siguran. Ja donosim novu energiju, poštenje... Ne pripadam nikakvim skupinama, samo sugrađani stoje uz mene. Najviše sam skupio donacija. Radostan sam i jedva čekam dan izbora. Obersnel je 20 godina biran na tu dužnost, nisu ga birali Marsovci nego građani Rijeke- kazao je. 

Gospodine Ostrogoviću zašto mislite da biste vi, prvi put kao HDZ-ov kandidat, bili bolji izbor od svih ovih kandidata?

Sljedeće pitanje bilo je upućeno HDZ-ovom izboru, a morao je objasniti zašto bi bio bolji izbor od ostalih kandidata. 

-Nikada SDP nije imao najbolji postotak. Broj vijećnika HDZ-a i SDP-a je bio 7:7. SDP je uz sebe imao puno stranaka, HDZ je većinu puta izlazio sam, kao i sad. Vrijeme je za promjenu. Trendovi su takvi da HDZ raste, a SDP pada. Aktualni gradonačelnik, po mom i mišljenju 85, 90 posto građana je bio neuspješan. Desit će se promjena- kazao je. 

Gospodine Štimac, jedini ste kandidat koji nije učlanjen u stranku i nema, barem formalno, potporu političke stranke, kandidirali biste se i da se Obersnel nije povukao?

Komentar su dobili i od Štimca, jedinog kandidata koji ne pripada nijednoj stranci. 

- Radi se o nezavisnoj inicijativi. Pokrenuli smo je prije četiri mjeseca i kao što vidite, stojimo odlično. Građani nam pristupaju iz dana u dan, žele biti uz nekoga tko je nezavisan. Vrlo nje zanimljicvi način na koji me protukandidati kritiziraju. Mi smo u sredini, centru, ali komuniciramo sa svim građanima i osluškujemo što građani žele. Građana žele glasati za stvari koji ih najviše mučile: gospodarstvo, komunalne probleme...- zaključio je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:09