StoryEditorOCM
Izbori 2021JUTRO NAKON

Puljak o koaliranju: Ako vijećnici ne prihvate model upravljanja Splitom gdje je javni interes prije privatnog, nećemo se bojati ići na nove izbore!

Piše PSD
17. svibnja 2021. - 13:01

Dan nakon pobjede u prvom krugu medijima se danas obratio Ivica Puljak, kandidat Centra za gradonačelnika zajedno sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem.

Na početku se zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su izabrali baš njega.

- Pozivali smo stalno da završimo eru Keruma i HDZ-a. Eru Keruma smo završili, a sada je vrijeme da završimo eru HDZ-a. Ostale su dvije vizije - jedna u kojoj je grad propadao i i druga koja nudi drugačiju budućnost.

Stoga pozivam Vicu Mihanovića na sučeljavanje tih vizija, neka on izabere mjesto i vrijeme - kazao je Puljak.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Bojan Ivošević je ustvrdio kako je moguće pobijediti HDZ, jer je, kako kaže, Split uvijek bio jači od bilo koje političke opcije pa i HDZ-a. Njegov kolega Antonio Kuzmanić građane je pozvao da 30. svibnja izađu na izbore u drugom krugu i potvrde njihovu pobjedu.

Potom je Puljak odgovarao na pitanja novinara koje je zanimalo kakva će biti suradnja s ostalim opcijama u Gradskom vijeću.

- Uvijek sam govorio da ćemo ponudit suradnju svim opcijama koje nisu Kerum i HDZ. Ako pogledate sada brojeve vidite da su te opcije u većini.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Mi ćemo razgovarati s našim budućim partnerima, ponudit ćemo drugačiju viziju upravljanja Gradom u kojoj će opći i javni inters ispred svih interesa. Siguran sam da će većina vijećnika to podržati - kazao je.

Na pitanje boji li se Željko Kerum pozvati svoje birače da glasaju za Vicu Mihanovića, odgovorio je kako se ne boji ničega te naglasio kako je siguran da će birači znati prepoznati što je najbolje za Grad Split.

Upitan je da komentira Kerumovu izjavu da Gradom upravlja "vražja čestica".

Higgsov bozon je čestica koja je stvorena pri stvaranju svemira. Ovo nije predavanje iz fizike nego o politici. Higgsov bozon nema veze sa splitskom politikom osim činjenice da nam je dao svima masu i da smo zbog njega danas tu - kazao je.

Situaciju da SDP-a neće imati većinu u Vijeću komentirao je riječima da se nada da će i vijećnici SDP-a staviti javni interes Grada prije privatnog.

- Ako vijećnici ne prihvate model upravljanja Splitom gdje je javni interes prije privatnog, nećemo se bojati ići na nove izbore. Sigurno neće biti trgovine - kazao je i dodao kako se u drugom krugu nada većoj izlaznosti.

  • image
    Tom Dubravec/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:23