StoryEditorOCM
Izbori 2021sučeljavanje u slobodnoj

Puljak i Mihanović trebali su se obratiti biračima na jednom od svjetskih jezika, a Vice je odabrao - hrvatski. Kandidat Centra je dao završnu riječ na engleskom

Piše PSD
24. svibnja 2021. - 15:14

Na sučeljavanju gradonačelničkih kandidata i Ivice Puljka (Centar) i Vice Mihanovića (HDZ) u Slobodnoj Dalmaciji raspravljalo se o brojnim gradskim komunalnim problemima, kandidati su odgovarali na svjetonazorska pitanja, a na kraju su se i obratili građanima. 

Moderator sučeljavanja, naš novinar Saša Ljubičić, zamolio ih je da se obrate biračima na jednom od svjetskih jezika s obzirom da žele voditi grad koji je dio Europske unije.

- Dragi birači, vidite u ovom sučeljavanju tko koliko zna o gradu. Mene ne zanimaju prepucavanja, priče, podjele, želim biti gradonačelnik sviju vas. Poznajem ovaj grad, njegovu problematiku, krenuo sam s terena, bio među ljudima i ostat ću među ljudima. Cilj mi je da ova gradska uprava bude istinski servis građana. Mi smo radi vas tamo, a ne vi radi nas. To sam u stanju realizirati - kazao je Mihanović koji je naglasio kako govori na hrvatskom jeziku jer se obraća Splićanima. 

Ivica Puljak obratio se biračima na engleskom jeziku.

- Dragi građani najljepšeg grada na svijetu, iduće subote na izborima možete birati između dvije vizije. Prva je stagnacija grada, a druga, moja vizija je da Split bude grad na koji ćete biti ponosni. Izaberite što mislite da je bolje za budućnost vas, vaše djece i budućnosti grada, poručio je Puljak građanima. 

U našem videu poslušajte kako je to zvučalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:52