StoryEditor
Izbori 2021predizborni vikend

Puljak i Ivošević: Ne čude nas rezultati anketa po kojima jako dobro stojimo. Grad je predugo bio u apatiji, to ćemo promijeniti

8. svibnja 2021. - 11:19
Izbori 2021
Split, 080521. Ivica Puljak kandidat za gradonacelnika Splita. Predstavljanje dijela programa o savjetodavnom referendumu Ivice Puljka, Bojana Ivosevica i Antonia Kuzmanica. Na fotografiji: Antonio Kuzmanic, Ivica Puljak i Bojan Ivosevic.Duje Klaric/Cropix

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak u pratnji kandidata za zamjenike, Bojana Ivoševića i Antonija Kuzmanića odžao je konferenciju za medije ove subote na Prokurativama. Referirao se na aktualne ankete po kojima stranka Centar jako dobro stoji.

- To za nas nije iznenađenje jer svaki dan vidimo sve veću podršku građana, te ih pozimo da izađu na izbore te da u drugom krugu građanski Split dobije svog kandidata.

Pozivamo građane da završe eru Keruma i HDZ-a i da okrenu novu stranicu u razvoju grada. Drago nam je vidjeti da stranka Centar ima sve veću podršku i da ćemo u Gradskom vijeću s partnerima koji nisu Kerum ni HDZ imati većinu za upravljanje gradom - kazao je Puljak.

Njegov kolega Antonio Kuzmanić je pričao o svajetodavnim referendumima, inovaciji koju misle uvesti u Grad Split.

- Važno nam je što građani misle o gradu Splitu i želimo čuti njihovo mišljenje, pa ćemo koristiti razne referendume, prvi već iduće godine na kotarskim izborima kada će se građani izjasniti kakav Split žele u budućnosti - rekao je Kuzmanić.

Ivošević je dodao kako ne misle stati samo na tome već uvesti okrugle stolove, tribine, debate, ne samo na razini grada nego i kotareva.

Smatra kako je grad predugo bio u apatiji, te je vladala negativna selekcija kadrova, gdje se ambicija grada gušila, a najbolji nisu dobivali priliku.

- Vrijeme je da stanemo tome na kraj i da građani dovedu grad do punog potencijala - rekao je Bojan Ivošević.

Kao prvi takav referendum Puljak je najavio izbore za osam dana pozvavši građane da izađu na izbore i daju svoj glas.

- Građanima nudimo odmak od politika koje su se do sada provodile gdje su mislile samo na svoje osobne interese, a ne na interese građana.

Stoga je promjena moguća za već osam dana. Stižu nam i podrške studenata koji su također prepoznali da grad može postati centar svita i da Splitu možemo vratiti ambiciju da bude centar Dalmacije. Nećemo butigu u svoju politiku - poručio je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 02:52