StoryEditorOCM

Pjevač i bivši policajac odustao preko noći, HDZ vraća u ‘igru‘ prvog načelnika i gubitnika na zadnjim izborima

Piše Katarina Rudan
19. ožujka 2021. - 13:12

Nakon što je prvi HDZ-ov kandidat, bivši policijski inspektor koji je službu napustio zbog pjevačke karijere, Mile Perkov, preko noći odustao od kandidature za načelnika općine Tribunj, Općinski odbor te stranke objavio je ime novog kandidata, pravnika i prvog načelnika općine, Damira Pilipca. Funkciju općinskog načelnika Pilipac je obnašao deset godina, odnosno od osnutka općine Tribunj, do izbora 2017. godine. I tada je bio HDZ-ov kandidat za načelnika, ali u drugom krugu izbora nije dobio dovoljan broj glasova birača da bi i dalje ostao načelnik. Za 72 glasa više pobijedio ga je mladi magistar ekonomije, nezavisni Marko Grubelić.

- Uz jednoglasnu potporu članova Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Općine Tribunj, kandidat za načelnika Općine Tribunj na nadolazećim lokalnim izborima biti će Damir Pilipac.

Prilikom predstavljanje kandidature Pilipac je zahvalio svim članovima, prijateljima i simpatizerima stranke na podršci koju pružaju dugi niz godina. Naglasio je kako će kampanja biti prije svega dostojanstvena i kulturna te usmjerena prema programu, projektima i viziji Općine Tribunj u budućnosti.

Damir Pilipac jedan je od inicijatora i pokretača inicijative za osnivanje Općine Tribunj te prvi načelnik Općine Tribunj koji je navedenu funkciju obnašao u tri mandata. Pod njegovim vodstvom Općina Tribunj je od malog ribarskog mjesta prerasla u prepoznatljivo i komunalno opremljeno turističko i ribarsko središte Šibensko-kninske županije – objavili su na Facebook stranici tribunjskog HDZ-a.

Da podsjetimo, 18.veljače taj isti Općinski odbor HDZ-a, objavio je na svojoj Facebook stranici da je "jednoglasnom odlukom potvrdio Milu Perkova kao najboljeg kandidata za načelnika općine, za nadolazeće lokalne izbore". Naveli su da je Perkov prepoznat kao osoba kojem je Tribunj iznad svega.

- To je dokazao i pokazao svojim aktivnim sudjelovanjem i volontiranjem u gotovo svim društvenim zbivanjima u proteklih 10 godina. Njegovo zalaganje za opću zajednicu, te izraziti entuzijazam kojeg posjeduje, jedan je od bitnih preduvjeta za budućeg načelnika, uz svo iskustvo i znanje koje posjeduje. Aktivan je u politici od 2018.godine, a u općinskom odboru HDZ-a obnaša dužnost tajnika od jeseni prošle godine – pisalo je u objavi.

Sutradan, Perkov je odustao od kandidature, te je na svojoj Facebook stranici objavio da se zahvaljuje svima za iskazanu podršku prilikom objave kandidature za načelnika općine Tribunj, ali da se njegova odluka o kandidaturi "poljuljala" zbog glazbene karijere koju bi trebao ostaviti po strani. Navodno je, kako je objavio, tu istu večer kad je prihvatio kandidaturu primio "...jednu dugo, skoro i zaboravljenu dobru vijest za mene, a i vas vjerna publiko (o tome u skoroj budućnosti), koja je prevagnila na stranu moje ljubavi prema glazbi i vama, tako da odustajem od kandidature za načelnika općine Tribunj", napisao je Perkov.

Ujedno se ispričao kolegama iz stranke zbog promjene odluke te je par dana kasnije (24. veljače op.a.) podnio ostavku na mjesto tajnika Općinskog odbora HDZ Tribunj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:25