StoryEditorOCM
Izbori 2021DVI TRI BESIDE

Kerum ispred Tuđmanovog spomenika na godišnjici njegova otkrivanja: U našem mandatu vratit ćemo pročelnika za branitelje. Zapjevao je i ‘Cili život živim tu...‘

14. svibnja 2021. - 13:41

Kandidat Hrvatske građanske stranke za splitskog gradonačelnika Željko Kerum održao je konferenciju za medije ovog petka ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu koji je otkriven prije osam godina u njegovom mandatu, na što je podsjetio novinare.

- HGS na čelu sa Željkom Kerumom imao je hrabrosti, a arhitekt Zoran Jeremaz također, da napravimo spomenik dr. Tuđmanu, stvaratelju naše države zajedno s hrvatskim braniteljima.

U našem mandatu u Gradu Splitu vratit ćemo pročelnika za odnos s braniteljima i njihova prava. Kada smo otkrivali spomenik, bilo je onih kojima se to nije svidjelo, a neki nisu imali mudrosti i znanja da ga naprave.

Želim kazati da HGS ima hrabrosti suočit će sa svim problemima koje tište grad split i sve što građani žele mi smo o tome spremni razgovarati i učniti. Želimo raditi. Stoga građani, pazite hoćete li izabrati nekog tko ima hrabrosti napraviti istočnu i zapadnu obalu, tunele, ceste i ostalo.

Željko Kerum ima tu hrabost, znanje i iskustvo. Hoćemo li birati kazalište ili teoriju ili gradilište i poštenje i ljudskost? Hoćemo li opet birati teoriju ili gradilište? Ja sam za gradilište jer želim da se grad Split razvije - poručio je Kerum koji je kratko zapjevao 'Cili život živim tu...'

Kandidat za njegovog zamjenika, Igor Stanišić ocijenio je kampanju HGS-a kao mirnu i konstruktivnu, priznavši kako im nije bilo lako jer su ostali kandidati dolazili u medije napadajući i prozivajući Keruma.

- Žao mi je što nemaju svojih ideja nego preko Keruma dolaze u medije. Kerum je u svom mandatu napravio više nego svi ostali gradonačelnici. Iako neke projekte i važne stvari koje su problem u gradu ne spominjemo izričito u svom programu, to ne znači da se nećemo njima pozabaviti.

Tako da ćemo rješavati i Spaladium arenu ali i sportske dvorane u rubnim dijelovima grada, uz glavnu tržnicu uredit ćemo sve tržnice u gradu, uz most do Kaštela sredit ćemo i nadvožnjak između Visoke i Mertojaka. Uz dovršenje žila kucavice Bračke, Zagorskog puta, Manđerove, uredit ćemo i sve ostale ulice u gradu.

Našim penzionerima obećajemo 13. mirovinu, te pomoć socijali kao što smo i prije davali. Pozivamo građane da više ne eksperimentiraju nego da glasaju za provjerene kandidate - poručio je Stanišić.

Toni Jurišić, kandidat za župana iz redova HGS-a kazao je kako će im u fokusu biti ostanak mladih ljudi u Županiji i njihova veća zapošljivost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:46