StoryEditorOCM
Izbori 2021posjet uoči izbora

Jandroković u Splitu pohvalio Mihanovićev nastup u Otvorenom, dao i podršku županu Bobanu, te najavio: Bit će i treći poziv za predsjednika Vrhovnog suda

Piše Merien Ilić
13. svibnja 2021. - 11:46

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković boravio je ovog četvrtka u Splitu kako bi iskazao podršku HDZ-ovim kandidatima na lokalnim izborima Vici Mihanoviću kao potencijalnom gradonačelniku i županu Blaženku Bobanu.

Zadovoljan je, kazao je, nastupom Mihanovića u emisiji Otvoreno gdje je ovaj potvrdio ulogu favorita na izborima.

- Također, Splitsko-dalmatinska županija bilježi značaja napredak otkako je Boban na čelu i vjerujem da ćemo, kako to procjenjuje i Europska unija, imati značajan rast hrvatskog gospodarstva, baziran na jačanju turizma, dobrom povlačenju fondova iz EU, tako da ova županija ima dobru perspektivu s ljudima koji kvalitetno rješavaju probleme - rekao je Jandroković.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Na press konferenciji održanoj na Rivi, najviše novinarskih pitanja za njega bilo je oko programa rada kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda Republike Hrvatske profesorice Zlate Đurđević.

- Ne mislim da se radi o političkom pritisku nego o argumentiranoj raspravi, na što svih pozivamo. Nažalost nema baš volje za argumentiranom raspravom nego se odgovara manipulacijama ili podvalama, te uvredama. Ovo je bilo potrebo da bi se svi građani uvjerili što sadrži program kandidatkinje jer bilo je osporeno kada je bilo rečeno da se s njene strane traži politički odabir sudaca. Dajte pročitajte što stoji u priopćenju Vlade i kako argumentiraju da Zlata Đurđević želi da se pojača politički utjecaj na izbor sudaca. Po meni je takav odabir sudaca korak nazad - rekao je Jandroković.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Smatra kako je pravosuđe u bivšoj Jugoslaviji bilo je pod partijskom kontrolom, što potvrđuje i ona stara Titova izjava da se zakona ne treba držati kao pijan plota.

- Ideja da utjecaj politike na izbor sudaca treba ojačati, nije dobra. Ipak, ne smatram da smo u pravosudnoj krizi. Sigurno će biti treći javni poziv za izbor predsjednika Vrhovnog suda. Ne ovisi o nama kada će doći do civiliziranog razgovora jer nismo mi ti koji forsiramo taj govor uvreda. Iako sam dugo bio suzdržan, neću trpiti da me itko vrijeđa - kazao je.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Vrativši se na pitanja oko lokalnih izbora poručio je kako vjeruje u HDZ-ovu izbornu pobjedu, te će po pitanju koaliranja u Splitu ova stranka razgovarati s ljudima koji žele napredak Splita, na korist građana, bez ideologije i svjetonazora.

Prije jandrokovića, medijima su se obratili Stipe Božić i Blaženko Boban najavivši kako će se, ukoliko HDZ opet dođe na vlast, nastaviti sa započetim projektima, bez osvrtanja na ikakve osvete, replike i slično.

image
Tom Dubravec/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:55