StoryEditorOCM
Izbori 202115.000 kuna štete

HDZ-ova uzdanica za načelnicu Vele Luke sumnja da je žrtva političkih oponenata: Preko noći su mi oštetili dva automobila, ali neće me pokolebati

28. ožujka 2021. - 17:12

Neće me zastrašiti! Ne dam, neću nikome to dozvoliti. Mogu mi u mraku razbijati vozila, kao što su mi upravo napravili pokušavajući me zaustaviti u političkoj kandidaturi. Ne bojim se, i neću odustati.

Prokomentirala nam je to Maja Zlokić, kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Vele Luke, kojoj je tijekom noći nepoznati počinitelj oštetio dva automobila, nanijevši joj štetu procijenjenu na 15 tisuća kuna. Kako se izbori približavaju u Veloj Luci sve više vrije, zbog čega Zlokić sumnja da iza napada stoje politički joj oponenti.

Otvoreno ih je prozvala i na svom Facebook profilu, navodeći kako im nije prvi put da zastrašivanjem pokušavaju eliminirati neistomišljenike. HDZ-ova kandidatkinja drži da su se strasti uzburkale nakon što je u Veloj Luci osnovala Odbor za turizam i gospodarstvo. I u njega, kaže, privukla vodeće mjesne gospodarstvenike. To je, smatra, bio okidač.

- Ne sumnjam uopće, mojim političkim neistomišljenicima nije prvi put da zastrašuju kandidate. I pred prethodna dva izbora oporbenim kandidatima i vijećnicima radila se raznorazna šteta, od pisanja uvredljivih napisa po fasadama, do uništavanja imovine. Tako se dogodilo sada i meni, jutro me dočekalo s dubokim zarezotinama na moja dva auta, napravljenima čavlom, na sve četiri bočne strane.

Bila su parkirana 70 metara od kuće. Odmah je stigla policija, napravila je očevid. Šteta govori sve, 15 tisuća kuna. No iza nje stoji očita namjera, znam točno, nečija želja da me se pošteno zastraši – veli Maja.

Do izbora je još dva mjeseca, pa se HDZ-ova kandidatkinja pita što je čeka dalje. Pretpostavlja kako bi je se mogli dohvatiti s uvredljivim objavama, ružnim napisima po fasadama, zlobnim porukama po društvenim mrežama, novim štetama na obiteljskoj imovini. Veli da je to velolučka praksa i kako je takve situacije ne bi mogle iznenaditi. Osobito je smeta što je, priča, čak i dezavuiraju u pokušajima edukacije sumještana, kojima je kao istaknuta i već dugogodišnja poduzetnica u turizmu uvijek nastojala pomoći u poboljšaju usluge.

- Zatražila sam od TZ da podijeli informaciju o turističkoj radionici za privatne iznajmljivače i glatko su me odbili. Ideje iz turističkog biznisa koji uspješno vodim već dugi niz godina, zajedno sa svim drugim planovima za razvoj Vele Luke očito su im zasmetali.

Od 400 tisuća noćenja koliko smo imali tijekom 80-ih godina, spali smo na 200 tisuća. Od ugledne općine i turističkog mjesta Vela Luka je upala u petu skupinu nerazvijenih općina, zajedno s međimurskim općinama i slavonskim gradovima. Obližnje Blato je od nas razvijenije. Prvi put u povijesti imamo manje od četiri tisuće stanovnika. Očito mi je bila namijenjena poruka da odustanem od utrke za načelnicu. Pitam se što je sljedeće, što će im moje biti na meti. Ali ne shvaćaju da me nisu zastrašili, već samo dodatno motivirali – veli Maja Zlokić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:58