StoryEditorOCM
DubrovnikNARODNA I REFORMIRANA

Dubrovački reformisti podržat će Andra Vlahušića i Roka Tolića na predstojećim izborima, izabrano je novo vodstvo gradske organizacije

Piše Dv
9. travnja 2021. - 14:26
Izbori 2021
Roko Tolic, kao nezavisni kandidat, predstavio svoju kanditaturu za zupana Dubrovacko neretvanske zupanije na nadolazecim lokalnim izborima. Na fotografiji: Roko TolicBozo Radic/Cropix

Nakon nekoliko odgađanja, zbog opće poznatih epidemijskih razloga, u subotu 27. ožujka 2021. održana je sjednica izborne Skupštine Narodne stranke – Reformisti, Gradske organizacije Dubrovnik.

Skupštinu je sazvao povjerenik stranke Darko Marinović, a održana je telefonskim putem među članovima, upravo iz razloga neželjenog i nepotrebnog okupljanja.

Članovi koji su sudjelovali na Skupštini izrazili su žaljenje zbog nemogućnosti da osobno fizički komuniciraju i tako se još bolje međusobno upoznaju i razmijene ideje. Ali, dali su punu podršku takvom načinu održavanja sjednice Skupštine kako bi i osobnim primjerom pokazali koliko je važno u ovim vremenima odgovorno ponašanje i poštivanje mjera zabrane okupljanja.

Tim više što su u telefonskoj sjednici sudjelovali mnogi članovi NS – Reformisti iz drugih dijelova Županije, budući da u ovom trenutku postoji samo Gradska organizacija Dubrovnik.

Da se nije dogodilo širenje epidemija plan povjerenika je bio osnivanje još nekoliko općinskih ili gradskih organizacija na području naše Županije, prevenstveno u općinama Konavle, Trpanj te gradu Ploče, gdje aktivno djeluju članovi stranke.

Nakon završenog izbornog dijela sjednice Skupštine donesena odluka da se, čim zdravstvene prilike to dozvole, pristupi osnivanju novih stranačkih organizacija.

Članovi stranke i novoizabrano vodstvo donijeli su odluku da će na predstojećim lokalnim izborima podržati kandidature gospara Andra Vlahušića i listu “Dubrovnik – naš Grad” za gradonačelnika Dubrovnika, te gospara Roka Tolića za župana Dubrovačko – neretvanske županije.

Na sjednici Skupštine izabrani su: za predsjednika Gradske organizacije Dubrovnik Darko Marinović, a za potpredsjednike Ivo Vidak i Željko Peković.

Obojica potpredsjednika dolaze iz općine Konavle, te se njihovim izborom želi pokazati otvorenost i decentralizacija političkog djelovanja.

U predsjedništvo Gradske organizacije izabrana je gospođa Ana Litrica i gospar Nenad Mandić.

23. travanj 2024 16:57