StoryEditorOCM
Izbori 2021LOŠ REZULTAT

Blaženko Boban ostao je na poziciji župana, ali ne zahvaljujući glasovima Splićanima: oni su imali više povjerenja u njegovog protukandidata

Piše PSD
30. svibnja 2021. - 23:16

Na lokalnim izborima ove godine grad Split bio je mjesto pada za HDZ-ove kandidate. Iako su Blaženko Boban, kandidat za župana i njegov stranački kolega Vice Mihanović koji je htio sjesti u fotelju gradonačelnika Splita od samog početka slovili kao favoriti, u Dioklecijanovom gradu nisu imali sreće. 

Boban je uspio zadržati poziciju prvog čovjeka Splitsko-dalmatinske županije s ukupno 88.569 glasova, ali to ne može zahvaliti središtu jer ga je u Splitu prestigao njegov konkurent. 

Ostojić je u Splitu prikupio 31.190 glasova što je otprilike dvije tisuće više od Bobana za kojeg je glasalo 29.490 stanovnika. 

- Sve vas srdačno pozdravljam. Ovo je daleko najbolji rezultat i ovo je povijesni rezultat u SD županiji. U broju glasova imamo gotovo 30 tisuća glasova više. Ponosan sam”, rekao je Boban.

- Hvala dragom Bogu, obitelji i prijateljima. Hvala svim biračima i svim mojim simpatizerima i članstvu HDZ-a. Također, hvala i onim biračima koji su dali glas mom protukandidatu, ja sam i njihov župan- dodao je osvrnuvši se i na one koji su glas dali njegovoj konkurenciji. 

Nezadovoljstvo izborom Splićana podijelio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. 

- Žao mi je da u Splitu Vice Mihanović nije nastavio, to je šteta, no ostat će teška ljaga i stigma jer su izabrali Puljkovog zamjenika Ivoševića koji je javno objavio da je antisemit. Očekujem od Puljka da se distancira, a od zamjenika očekujem da se distancira i napusti politiku - poručio je.

- Što se tiče ukupnog broja gradova i općina smo na istom postotku kao i prije četiri godine. HDZ ima od svih općina i gradova oko 45 posto i 75 posto županija. Ostvarili smo većinsku potporu birača i to je podstrig za rješavanje brojnih kriza kao što smo to činili do sada i surađivat ćemo sa svim čelnicima koji su dobili povjerenje na izborima - kazao je Plenković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:14