StoryEditorOCM
ŽupaOPĆINSKO VIJEĆE ŽUPE DUBROVAČKE

NAČELNIK NARDELLI Obratili smo se novom ministru državne imovine, želimo gospodariti prostorom kampa u Kuparima

1. kolovoza 2019. - 15:00
Na sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke održanoj u Srebenom, načelnik Silvio Nardelli istaknuo je kako je upućeno pismo novom ministru državne imovine Mariju Banožiću vezano za prostor kampa u Kuparima.
-Nakon što smo uputili pismo bivšem ministru državne imovine Goranu Mariću sada smo ga poslalii i novom ministru, a radi se o tri hektara državnog zemljišta u Kuparima na kojem je Urbanističkim planom predviđena turistička zona i javni sadržaji. Odlukom VladE RH Kongresni centar planiran u Kuparima prebačen je na Babin kuk, koji je za tu namjenu ocijenjen boljim. Premda se osobno ne slažem s tim tu smo gdje jesmo. Ovom odlukom se gubi i smisao našeg Urbanističkog plana koji je tamo predviđao kongresni centar. Stoga smatram da je to prostor koji moramo iskoristiti u Župi dubrovačkoj za javnu i društvenu namjenu. Hoće li to biti Dom zdravlja, sportski tereni ili prostori za osnovno školstvo na nama je da odlučimo. O tome smo razgovarali i nakon sjednice Vlade održane u Dubrovniku. Općina nema osnove da nam se to zemljište dodjeli, ali smatramo da možemo tražiti da ono ima javno- društvenu namjenu. Obratili smo se novom ministru jer želimo gospodariti tim prostorom – kazao je Nardelli.

Na sjednici je bilo govora i o nedavno postavljenim stupićima na nekoliko lokacija u Župi dubrovačkoj, a pitanje je postavio nezavisni vijećnik Marko Miloslavić.
- Smatram da je postavljanje stupića i ležećih policajaca urodilo plodom. Policija je i dosad interevenirala, pisali su kazne, ali to nije dalo rezultate. Stoga se moramo snalaziti sami. Ovih ćemo dana na zahtjev građana postaviti ležeće policajce prema Krstacu, uskoro u ulici Kardinala Stepinca, a imali smo sastanak i sa mještanima Postranja koji su također tražili usporavanje prometa ležećim policajcima. Između stare i nove škole ispred trgovine Marijana postavili smo stupiće jer su se parkirala vozila ispred butige da bi se obavila kupovina i blokirao promet baš kad bi roditelji odvozili djecu u školu. Slična je situacija ispred hotela Sheratona gdje su se također parkirala vozila na cesti – kazao je Nardelli. Također je, odgovarajući Udruzi Sigurnost u prometu koji su na svojim stranicama objavili kako su stupići postavljeni na prometnicama protuzakoniti, kazao kako ništa nije rađeno napamet nego je urađen elaborat i imaju sve potrebne suglasnosti. Posebno ga veseli da su komentari ljudi pozitivni.

Na sjednici je usvojena i nova odluka o komunalnom redu. Uzimajući u obzir situaciju na terenu nezavisnog vijećnika Marka Miloslavića zanimalo je hoće li se i kako moći provesti ova odluka u praksi. Naveo je primjer olupina automobila ispod zgrade Specijalne policije u Platu, neriješeno pitanje odlaganja krupnog i bio otpada.
- Stalno nailazimo na birokratske probleme koji otežavaju provođenje odluke o komunalnom redu. Bilo je naplata za nepropisno odlaganje, a uvelike su pomogle i kamere postavljene na nekoliko odlagališta. Svakodnevno kamion župskog Komunalnog društva odvoze krupni otpad ostavljen po odlagalištima po Župi i odvoze ga u reciklažno dvorište- kazao je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić.
Na pitanje nezavisnog vijećnika Marija Previšića kada će Župa konačno dobiti reciklažno dvorište Marić je odgovorio kako se nada da će to biti za godinu dana kada se stvore svi preduvjeti.
25. travanj 2024 07:42