StoryEditorOCM
ŽupaAVENUE ULAGANJA |

Investitor u projekt hotelskog resorta Kupari posluje pod nazivom Kupari Luxury Hotels. Grupacija HPL iz Singapura ulazi u vlasničku strukturu

Piše dv
7. rujna 2021. - 10:55

'Kupari Luxury Hotels' novi je naziv pod kojim posluju Avenue ulaganja, investitor u projekt hotelskog resorta Kupari u Župi Dubrovačkoj, a kao rezultat strateškog povezivanja s grupacijom Hotel Properties Limited (HPL) iz Singapura.

- HPL u vlasničku strukturu ulazi s 50 posto kapitala čime se dodatno pojačava odlučnost realizacije projekta Kupari. HPL je grupacija koja je već više od 40 godina specijalizirana za upravljanje i rad, razvoj hospitality nekretnina te vlasništva hotela. U svom portfelju ima interese u 36 hotela pod prestižnim ugostiteljskim markama kao što su Four Seasons, Hilton International, Como Hotels, InterContinental Hotels Group, Six Senses Hotels i Marriott International. Osim toga, Grupa također upravlja vlastitim portfeljem hotela pod markama, poput Hard Rock Hotels i Concorde Hotels & Resor - navodi se u priopćenju Avenue grupe.

Grupa posjeduje hotele, odmarališta i galerije za kupovinu u 15 zemalja (Singapur, Malezija, Tajland, Indonezija, Maldivi, Sejšeli, Vanuatu, Sjedinjene Američke Države, Butan, Tanzanija, Južna Afrika, Vijetnam, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija i Šri Lanka).

Dosadašnja dvočlana Uprava Kupari Luxury Hotels u sastavu gđa Alina Yuvakaeva i g. Mariyan Tkach proširuje se za još dva člana i to za  g. Andrew Christopher Roberts, g. Christopher Lim Tien Lock. Na čelu nove uprave bit će g. Mariyan Tkach.

- Ono što je bitno napomenuti jest kako ulaskom uglednog strateškog partnera poput HPL-a s višegodišnjim iskustvom u hospitality industriji i razvoju projekata poput našeg, još jednom snažno pokazujemo našu odlučnost u realizaciji projekta Kupari i svih preuzetih obveza iz ugovora s Republikom Hrvatskom. U ovom trenutku intenzivno se radi na pripremi projektne dokumentacije i dovršetka idejnog projekta koji je dodijeljen uglednom hrvatskom arhitektonskom studiju 3LHD - istaknula je Alina Yuvakaeva, članica Uprave tvrtke Kupari Luxury Hotels.

Dva nova člana Uprave koji dolaze i HPL-a donose sa sobom višegodišnje iskustvo upravo na razvoju projekata sličnih Kuparima, stoji u priopćenju nove-stare investicijske grupe koja se sad naziva Kupari Luxury Hotels.

20. travanj 2024 08:50