StoryEditorOCM
Neretvasocijalni projekti

"Zaželi i ostvari 2": pomoć starijim i nemoćnim osobama u Metkoviću i Kuli Norinskoj

Piše Stanislav Soldo
9. rujna 2022. - 14:07

U Metkoviću je krenuo projekt pomoći starijim i nemoćnim osobama "Zaželi i ostvari 2".

Riječ je o projektu kojemu je cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. U sklopu projekta, Grad Metković je tako, kroz predviđeno trajanje radnog odnosa od šest mjeseci, zaposlio 25 žena, a partner Općina Kula Norinska njih pet. Ukupno 30 pripadnica ciljanih skupina brinut će o najmanje 180 krajnjih korisnika – starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju te osoba s invaliditetom.

Okupljene je na današnjoj konferenciji uvodno pozdravio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan koji je istaknuo važnost provedbe ovoga projekta, piše portal metkovic.hr.

"Ovo je jedan zaista vrijedan projekt koji osnažuje žene koje rade, ali i krajnje korisnike. Mi smo već provodili Zaželi i ostvari 1, koji je pokazao svoju pravu vrijednost u vremenu lockdowna zbog koronavirusa. Zahvalio bih svima koji su tada sudjelovali u provedbi, ali i svima vama koji ćete tek sudjelovati. Mi ćemo se svakako i dalje prijavljivati na pozive za sufinanciranje, kako bi nastavili provoditi projekt", kazao je gradonačelnik Milan. Nakon uvodnoga pozdravnog govora gradonačelnika Milana, administrativni dio projekta predstavila je voditeljica Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU Grada Metkovića Sanda Tomić, a na konferenciji su sudjelovali još i predstavnici projektnih partnera – predstavnica Općine Kula Norinska Sanja Vučković, predstavnica Zavoda za zapošljavanje Marija Obrvan, predstavnica Centra za socijalnu skrb Metković Višnja Gabrić te predstavnica Udruge Dobra Danita Jerković.

Vrijeme trajanja projekta je 8 mjeseci, dok je ukupna vrijednost projekta 1.483.200,00 kn. Projekt "Zaželi i ostvari 2" (UP.02.1.1.16.0396) sufinanciran je sredstvima EU (Europski socijalni fond), Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" (2014 – 2020) te poziva na dostavu projektnih prijedloga "ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza III.

Nositelj projekta je Grad Metković, dok su partneri na projektu: Hrvatski Zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Centar za socijalnu skrb Metković, Općina Kula Norinska i Udruga Dobra.

17. travanj 2024 23:04