StoryEditorOCM
NeretvaSVEČANOST

USUSRET MARATONU LAĐA: Luka Oršulić, Božo Zadro i Ante Šprlje na prijemu kod predsjednika Zorana Milanovića

Piše hina
27. srpnja 2021. - 18:19
Predsjednik Milanović primio organizatore 24. Maratona lađaUred Predsjednika Republike Hrvatske/dario Andrišek

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak izaslanstvo Udruge lađara Neretve, organizatora tradicionalnog Maratona lađa na Neretvi koji će se 14. kolovoza ove godine održati po 24. put, a na njemu će sudjelovati 36 ekipa iz Hrvatske i inozemstva.

Predsjednik Milanović ujedno je pokrovitelj 24. Maratona lađa. Vodstvo Udruge lađara Neretve, predsjednik Luka Oršulić te članovi Božo Zadro i Ante Šprlje, zahvalilo je Predsjedniku Republike na podršci i pokroviteljstvu, te su ga upoznali s planovima dodatne popularizacije i internacionalizacije Maratona lađa, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Prema riječima Luke Oršulića, plan je organizatora da se u idućim godinama manifestacija produlji na cijeli tjedan i obogati dodatnim sadržajima čime bi se značajno pridonijelo i razvoju turističke ponude na cijelom području od Metkovića do Ploča.

Ove će godine na Maratonu lađa, 14. kolovoza, sudjelovati 36 ekipa iz Hrvatske i inozemstva. Maraton lađa je amatersko sportsko natjecanje u utrci lađama, tradicionalnim autohtonim plovilima u dolini rijeke Neretve. Održava se jednom godišnje na ruti dugoj 22.500 metara, a veslači se natječu u utrci rijekom Neretvom i njenim rukavcima na potezu od Metkovića do Ploča.

Uz predsjednika Milanovića bili su pročelnik Kabineta predsjednika Bartol Šimunić i savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

18. travanj 2024 23:44