StoryEditorOCM
Neretva4 OD 5 SESTARA IMA COVID

U Metkoviću radi zaštite od korone krv vade kroz prozor

Piše PSD.
3. studenog 2020. - 15:49
Metkovic, 080420. Drive in testiranje na korona virus u Metkovicu. Prvi dan drive in testiranja u Metkovicu, obavlja se na privremeno postavljenom punktu iza sportske dvorane.CROPIX
U Domu zdravlja Metković pacijentima se krv vadi na prozoru, na koji je stavljena krpa koja se ne mijenja i na koju ruke polažu svi pacijenti, što nije higijenski pogotovo u slučaju pandemije. Indexu su to potvrdili liječnici iz Doma zdravlja Metković, a ravnatelj Mihovil Štimac također je potvrdio Indexu.hr da se krv vadi kroz prozor i da su trenutno u poteškoćama jer su djelatnice laboratorija u samoizolaciji.
Doznali smo kako od pet djelatnica laboratorija njih četiri imaju koronavirus i pitali smo ravnatelja je li to istina.
"Ne mogu radi GDPR-a govoriti, ali da, ima pozitivnih. Inače nam radi pet djelatnica u laboratoriju, a sad rade dvije, od kojih je jedna na zamjeni. Mi radimo uredno i dalje, ali sa smanjenim kapacitetom ljudi, angažirali smo djelatnicu koja je na zamjeni u laboratoriju. Kad smo u punom kapacitetu, onda nam laboratorij radi i popodne, a sad radi samo u jednoj smjeni. Vremena su takva kakva jesu. Najlakše bi bilo zatvarati, preopterećenost je sigurno velika, no potrudili smo se ostati otvoreni. Do kraja tjedna očekujemo povratak ostalih djelatnica", rekao je ravnatelj DZ-a Metković Mihovil Štimac za Index.
24. travanj 2024 03:40