StoryEditorOCM
NeretvaKRIZMA U ROGOTINU

Sedam krizmanica primilo sakrament svete potvrde

Piše Tekst i slike: Ante Šunjić
5. lipnja 2022. - 20:10

U ispunjenoj crkvi Presvetoga Trojstva u Rogotinu, na blagdan Duhova, sakrament svete krizme primilo je sedam krizmanica.

Sakrament je podijelio don Boris Vidović, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, koji je predvodio svetu misu, uz koncelebraciju rogotinskoga župnika don Dalibora Miline.

Tijekom propovijedi don Boris je poručio da se upitamo na koji način živimo i što nam znači ovaj dar, kao i svi darovi koje primamo od Gospodina. „Bog nam daje darove, samoga sebe, ne da bismo to čuvali od prašine, nego da ih upotrebljavamo svaki dan dok živimo. „Ako me tko ljubi, čuvat će moje zapovjedi“, poručio je Gospodin. Pozvani smo se obraćati prema Bogu i prema drugim ljudima. Bog daje zapovijedi i darove kako bismo živjeli u ljubavi s njim i s drugim ljudima. Često je prisutno toliko nerazumijevanja, mržnje, udaljenosti… Zato nam treba pomoć Duha svetoga. Hranimo se sakramentima kako bismo mogli ići jedni prema drugima. Svijet danas favorizira individualizam u kojem se često zanemaruje druge. Što je više individualizma, više je i nemira, nereda i psihičkih bolesti. Mi, koji smo milošću Božjoj u crkvi, imamo odgovornost živjeti vjeru ne samo zbog nas. Oni koji primaju darove, ne primaju ih samo radi sebe. S ovim sakramentom vi ćete biti osposobljeni za puni kršćanski život. U mladosti nam se darovi Duha Svetoga možda ne čine tako važni, ali u kasnijoj životnoj fazi, u životnim iskušenjima, oni će biti od presudne važnosti“, neke su od misli koje je don Boris uputio krizmanicima, ujedno čestitavši njima, njihovim roditeljima i kumovima na današnjem danu.

Čestitke je svima uputio i don Dalibor Milina i krizmanicima naznačio da su, s crkvene strane, nakon današnjeg dana postali odgovorni za svoj život. Svoje zahvale, svima koji su im uljepšali današnji dan, uputili su i krizmanici.

 

16. travanj 2024 12:09