StoryEditorOCM
NeretvaDemografske mjere

Pozitivni demografski trendovi: Država mladim obiteljima iznajmila stanove POS-a u Metkoviću

Piše Stanislav Soldo
24. studenog 2021. - 10:54

„Doprinos jedinica lokalne područne (regionalne) samouprave demografskoj revitalizaciji Dubrovačko-neretvanske županije“-tema je konferencije koja se održava u organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u suradnji s Gradom Metkovićem.

Metković uz Župu, Konavle pa i sam grad Dubrovnik bilježi pozitivne demografske trendove čemu među ostalim doprinose i demografske mjere poput POS stanogradnje, koji pruža mogućnost i najma stanova za mlade obitelji što se pokazalo iznimno dobrim u gradu Metkoviću.

Na konferenciji u Metkoviću istaknuto je da će Strategija za demografsku revitalizaciju RH do 2031 godine biti smjernica ali i obveza svim dionicima u društvu da kroz zajedničko djelovanje rade na obnovi demografske slike zemlje.

image
Konferencija " Doprinos JLPRS-a demografskoj revitalizaciji DNŽ
Cropix

Gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan je ovom prigodom istaknuo demografske mjere koje provodi aktualna vlast. Posebno je naglasio darove za novororođenčad te subvencioniranje cijene boravka djece u dječjem vrtiću, nabavku školskog pribora, sufinanciranje prijevoza učenika, stipendije studentima.

Župan dubrovačko neretvanski, Nikola Dobroslavić kazao je da je demografija prevažna za opstanak društvene zajednice i pretpostavka je uspješnog razvoja.

Dubrovačko neretvanska županija prema procjenama demografski dobro stoji uz ipak visoku starosnu dob stanovništva i nizak prirodni prirast, kazao je ovom prigodom Dobroslavić.

19. travanj 2024 02:18