StoryEditorOCM
NeretvaOTKLONJENE NEDOUMICE

PLOČE MORH zadržava tri lokacije, 11 ih ide gradu za razvojne projekte

Piše DV
17. ožujka 2017. - 17:27

Na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske Damira Krstičevića, načelnika Glavnog stožera OSRH general zbora Mirka Šundova, zapovjednika HRM-a kontraadmirala Predraga Stipanovića, župana Nikole Dobroslavića, gradonačelnika Grada Ploča Krešimira Vejića te predsjednika Gradskog vijeća Ploča Davora Mihaljevića u gradu Ploče, otklonjene su sve nedoumice na relaciji MORH - Grad Ploče.

Tema sastanka bila je raspolaganje državnom imovinom koju je koristio MORH te je utvrđeno da se stavovi oko korištenja imovine podudaraju. Dogovoreno je da će MORH 11 od 14 lokacija prepustiti Gradu Pločama, odnosno Ministarstvu državne imovine, dok će tri zadržati za svoje potrebe, a od kojih jedna uključuje i smještaj postrojbe Hrvatske vojske.

Predstavnici Grada Ploče izrazili su zadovoljstvo što prepuštene lokacije omogućuju realizaciju razvojnih projekata, u prvom redu izgradnju marine.

- Uvijek sam smatrao i tvrdio da se mora naći rješenje na korist svih, a da je to moguće - pokazalo se danas, zaključio je župan Dobroslavić.
 

24. travanj 2024 04:44