StoryEditorOCM
Neretvapetnaestu godinu zaredom

Pločanski branitelji velikog srca dijelili mandarine u Vukovaru i Borovu naselju

Piše Tekst i slike: Ante Šunjić
19. studenog 2022. - 13:15

Pločanski branitelji, tijekom boravka na vukovarskome području i nakon sudjelovanja u Koloni sjećanja, započeli su s podjelom preko šest tona mandarina koje su, u okviru akcije „Branitelji Ploča – djeci Vukovara, već 15 godinu zaredom dopremili u grad heroj.

U jutrošnjim satima subote podijelili su mandarine u Osnovnoj školi „Blago Zadro“ u vukovarskoj četvrti Borovo naselje i sudjelovali u koloni na Trpinjskoj cesti u kojoj su propješačili put od kombinata Borovo do Memorijalnog centra na „groblju tenkova“. Pločane je, u znak zahvalnosti, ugostila vukovarska obitelj Madžar i zahvalila im na pomoći koju dopremaju sve ove godine.

Tijekom današnjeg dana članovi Udruge branitelja Grada Ploča posjetit će vukovarsku bolnicu, vojarnu, vodotoranj i Ovčaru, a navečer će uručiti mandarine u Tovarniku.

Podsjetimo, donacije za Vukovar osigurali su: Agro Neretva, Poljopromet, Enna fruit, Fragaria, Paško, Setovia, Jesenska, Grado obrt Silvija, Frigo… U Kominu je akciju prikupljanja organizirala Katolička udruga MI, a svoj obol dali su i branitelji s područja Opuzena i Ploča koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Mandarine su u Vukovar kamionom dopremili Jure Kovač i Ranko Kuran.

20. travanj 2024 06:16