StoryEditorOCM
Neretvakula norinska

Otvoren Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite

Piše Stanislav Soldo
10. prosinca 2022. - 10:59

U Kuli Norinskoj svečano je otvoren Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 7,5 milijuna kuna koja je realizirana kroz projekt FIRESPILL iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije svečanom otvorenju nazočili su župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo te pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

‘Čestitam vatrogasnim postrojbama, domaćem Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kula Norinska, Općini, ali i svim ostalim pripadnicima operativnih snaga civilne zaštite. Ovaj centar je prvenstveno namijenjen njima i zasigurno će im biti od velike pomoći u njihovoj radu. Dubrovačko-neretvanska županija će i dalje, u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, pomoći u korištenju europskih sredstava. Zaista je dobro da imamo europska sredstva za sve projekte koji su jako vrijedni i koje bismo bez njih teško realizirali. Čestitam i zahvaljujem i Splitsko-dalmatinskoj županiji, njihovoj razvojnoj agenciji RERA koja uspješno provodi aktivnosti projekta FIRESPILL na njihovom području‘, poručio je župan Nikola Dobroslavić.

image
www.http://www.edubrovnik.org

Okupljenima na svečanosti obratili su se i načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević, zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić te v.d. ravnatelja Agencije RERA SD Jozo Sarač.

Današnjem svečanom otvaranju nazočili su brojni predstavnici vatrogasnih postrojbi s područja Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnici Crvenog križa, HGSS-a, Ravnateljstva civilne zaštite te Splitsko-dalmatinske županije.

Inače, proračun EU projekta FIRESPILL iznosi gotovo 16,5 milijuna eura. Vrijednost projektnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije iznosi 1 562 469,00 eura, a provode se uz stručnu i tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije DUNEA.

23. travanj 2024 12:49