StoryEditorOCM
NeretvaGranični prijelazi

Na granicama ukinute epidemiološke mjere: U Hrvatsku samo sa putnom ispravom

Piše Stanislav Soldo
3. svibnja 2022. - 07:44

Putnici iz trećih zemalja mogu bez ikakvih ograničenja ulaziti u Republiku Hrvatsku. Epidemiološke mjere koje su propisivale ograničenja za prelazak granice nisu produžene pa tako državljani, BIH. Srbije, Crne Gore u Hrvatsku mogu doći pod istim uvjetima kakvi su bili prije pandemije Covida-19. Prilikom granične kontrole dovoljno je pokazati važeću putnu ispravu, putovnicu ili osobnu iskaznicu.

- Ulazak u RH dozvoljen uz uvažavanje uvjeta ulaska koji su bili važeći prije epidemije Covid 19, odnosno uz uvjete propisane Zakonikom o schengenskim granicama, Zakonom o strancima i dr. (bez udovoljavanja epidemiološkim uvjetima)", naveli su iz MUP-a RH.

Na temelju dosadašnjih odluka Stožera civilne zaštite državljani trećih zemalja, među kojima su i državljani BiH, za ulazak u RH morali su imati valjan razlog uz važeću Covid potvrdu o preboljenju, cijepljenju ili pak važeću potvrdu ovlaštenog laboratorija o testiranju na virus Sars Cov-2. Od ove obveze su bili izuzeti oni koji su u RH putovali na dvanaest sati.

18. travanj 2024 21:24