StoryEditorOCM
NeretvaSADRŽAJI ZA MLADE

Klub „Mi smo djeca vesela“, u okviru Crvenog križa Ploče, nakon pauze zbog Covid-a nastavio s radom

Piše ANTE ŠUNJIĆ
23. svibnja 2023. - 20:55
Klub ”Mi smo djeca vesela”, u okviru Crvenog križa Ploče, nakon pauze zbog Covid-a nastavio s radomAnte Šunjić/

U Tjednu Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Ploče ponovno je započeo s aktivnostima Kluba „Mi smo djeca vesela“. Klub je počeo s djelovanjem 2017. godine. Od tada su članovi pločanskog Crvenog križa sa djecom prošli brojne aktivnosti: izlete, druženja, proslave, edukativne radionice, humanitarne aktivnosti.

„Nakon pauze zbog Covid-a, nastavljamo s novim generacijama kojima također želimo približiti aktivnosti Crvenog križa, ali i pomoći im u kvalitetnom organiziranju svoga slobodnog vremena. Djeca su danas pod velikim utjecajem medija, veliki dio svoga slobodnog vremena provode pred ekranima, u virtualnom svijetu, to nam je motivacija zbog koje smo svoj rad usmjerili i na djecu. Želimo ih potaknuti na zabavan i zdrav način provođenja svoga slobodnog vremena. Želimo ih čuti kako se od srca smiju. Djelovanje Kluba planiramo kroz aktivnosti tjelovježbe, edukativnih aktivnosti društvenih igara, izleta, plesa, tematskih druženja, uključi ćemo ih u humanitarne aktivnosti, podučiti Prvoj pomoći....“, poručila je Martina Vrankić, ravnateljica GD Crvenog križa Ploče.

U Crvenom križu Ploče dodali su kako se kroz dosadašnji rad može zaključiti da djeca vole sudjelovati u aktivnostima, vole kada se s njima komunicira, znaju biti dobri prijatelji, treba ih samo malo poticati i dati im podršku.

Svi koji to žele a imaju 6 do 10 godina (malo mlađi i malo stariji) mogu doći u srijedu 24. Svibnja 2023. godina u 9 sati u prostorije Crvenog križa Ploče.

Do sada su im u provođenju ovoga programa potpora bili Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče, pa pokretači kluba „Mi smo djeca vesela“ očekuju da će tako biti i dalje.

25. travanj 2024 19:36