StoryEditorOCM
KorčulaPERJANICE OTOKA KORČULE:

SESTRE JURKOVIĆ U LOVU NA OLIMPIJSKE IGRE Odličan rezultat u Vareseu predstavlja dodatnu motivacija za top formu i nove uspjehe!

Piše Dora Lozica
Foto:
12. travnja 2021. - 16:05

Nekadašnje članice velolučkog VK Ošjak, rođene Luške, blizanke Ivana i Josipa Jurković na Europskom prvenstvu u veslanju u Vareseu zauzele su izvrsno peto mjesto. Za Dubrovački vjesnik otkrivaju kako je utrka bila teška te da se nisu nadale takvom rezultatu. Vremena za veću proslavu nema, nakon jučerašnjeg povratka u Zagreb, uhvatili smo ih nekoliko minuta nakon jutarnjeg treninga.

image
Sestre Jurković vjeruju u nove svečane dočeke nakon natjecanja
Dora Lozica

-Dale smo sve od sebe u sve tri utrke u tri dana. Utrka je bila teška, starije posade bile su brže od nas za pet, šest sekundi. Tu razliku do odličja i do olimpijske norme možemo dostignuti na narednim natjecanjima, pogotovo kad se Ivana vrati u top formu, no čeka nas još dosta rada i truda- priča nam Josipa.

Sam prolaz u A finale bio je veliki uspjeh za blizanke Jurković budući da Ivana zbog puknuća rebra nije trenirala puna tri mjeseca. Ozljeda je bila bolna, povratak težak, ali uspješan.

image
Sestre Jurković vjeruju u nove svečane dočeke nakon natjecanja
Dora Lozica

-Cijela je prošla godina bila teška, dva i pol mjeseca karantene, imale smo stalno suhe treninge, tijelo se nije naviklo na toliko veslačkog ergometra. Pri završetku priprema za Europsko prvenstvu u Poznanu osjetila sam grč u rebru, ali promislila sam da to nije ništa, nešto prolazno. Međutim, na jednom od završnih, jačih treninga od 16 kilometara, na 13. kilometru mi je puklo rebro, ostala sam bez daha i u bolovima izašla iz čamca. Ozljeda me bacila u depresiju, morala sam se maknuti iz Zagreba da ne razmišljam o veslanju i ne gledam svakodnevnu, veslačku rutinu. Tri mjeseca sam ležala i čekala da rebro zacijeli, imala sam podršku sestre i sad sam već dva mjeseca u dobrom treningu. Nismo očekivali ovaj rezultat, jedva čekamo vidjeti što nam nosi ova godina i jedva se čekam vratiti u top formu da mogu biti rame uz rame sestri“, iskreno nam otkriva Ivana.

image
Sestre Jurković vjeruju u nove svečane dočeke nakon natjecanja
Dora Lozica

Odličan uspjeh u Vareseu dodatno je motivirao blizanke Jurković koje nastavljaju s pripremama kako bi vrhunac forme dočekale 15. svibnja u švicarskom Luzernu na Finalnoj kvalifikacijskoj regati za Olimpijske igre. A, u rodnoj Veloj Luci nećemo ih sresti sve do kraja ljeta.

Dora Lozica

18. travanj 2024 21:46