StoryEditorOCM
KorčulaLUMBARDA

Pokladna primopredaja vlasti

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
27. siječnja 2019. - 21:30
, koji je uz simboličnu predaju općinskog ključa poručio da ga nakon pokladnog mandata vrate u istom stanju jer treba otključati još neke projektne brave.Zatim je sumnjivo upozorio da je ova Vlada od maškara nepotpuna jer ih je napustio jedan ministar.
Zatim iznenađenje!. Glasnogovornik je nakon konsultacija s predsjednikom objavio da se je za novog ministra upravo prijavio jedan vijećnik koji češće prelazi tamo i ovamo.

Predsjednik Vlade SRK Lumbarda (Emilić) je zahvalio svojim državljanima, koji su se odazvali i ugostili maškare iz inozemstva.
Zatim je njegov glasnogovornik Žunje predstavio inozemne karnevalske udruge: Bonkulovići iz Korčule, Krulić iz Blata i Trtajun iz Vele luke. Svi su kroz glavnu ulicu sudjelovali u povorci,koju je predvodila Narodna glazba Lumbarda.

Predstavnici otočnih udruga su uz vesele karnevalske šale, kritizirali stanje u društvu, ismijavajući pojedine događaje. Na kraju okupljanja je glasnogovornik Žunje uz poklon poljubio Jelenu Barčot iz Vele Luke koja je novoizabrana kraljica maškara otoka Korčule.
Uz najpoznatije karnevalsko kulinarske specijalitete, maškare su u dvorani objekta Maestral plesale i pjevale uz prateću grupu Vivas iz Lumbarde. U kuhinji je bio i privremeno svrgnuti načelnik općine Lumbarda Igor Kršinić koji je kušajući spremljene specijalitete nadopunio svoju obvezu kad se vrati na dužnost. Obećao je veću kilažu svim djelatnicima kuhinje, jer su prošle godine njih petorica težili 753 kg, a danas jedva 532. O kuharima i kuharicama su zadovoljno komentirali svi kušači njihovih jela, jer su djelovali uigrano, raspoloženo i spontano.

Tekst i foto: Niko Perić
20. travanj 2024 04:44