StoryEditorOCM
KorčulaGradonačelnica Korčule

Nika Silić Maroević: Odluka o poskupljenju vode koju je direktor NPKLM-a opravdao povećanjem troškova za električnu energiju prelomit će se preko krajnjih korisnika. U niti jednom trenutku nije predložena ušteda

Piše dv
29. ožujka 2022. - 16:18

"Na današnjoj Skupštini NPKLM-a izglasana je odluka o poskupljenju vode koju je direktor NPKLM-a opravdao povećanjem troškova za električnu energiju. Premda svjesni da NPKLM vodovod d.o.o. ne može bez određenog poskupljenja izdržati ovakav udar (povećanje više od 200%), ni u jednom trenutku nije predloženo da se postigne određena ušteda smanjenjem gubitaka ili integracijom alternativnih izvora energije, već je predloženo da se čitavo poskupljenje prelomi preko leđa krajnjih potrošača u cijelom iznosu!

Smatram da se imalo vremena da se bolje obrazloži ova odluka, bez obzira što je povećanje električne energije puno više od očekivanoga. Bilo je dovoljno vremena da se pripremi neki plan uštede ili sanacije gubitaka. Zato mi ovakva odluka nije prihvatljiva.

Povećanje cijene od 3,30 kune po m3 za lokalnu distribuciju ogroman je teret za građane i poduzetništvo, te NIJEDAN ČELNIK S OTOKA KORČULE nije glasao za ovakvu odluku. Odluku su donijeli svi ostali koji zajedno imaju 54% udjela, te je ovakva odluka prošla na rok od četiri mjeseca.

Obećano je da će se na sljedećoj Skupštini donijeti prijedlog racionalizacija i ušteda. Smatram kako je taj prijedlog trebao biti i na današnjoj Skupštini, jer se odavno zna da će doći do poskupljenja, a cijeli svijet priča o alternativnim izvorima.

Plaćamo gubitke od 40%, više od milijun kubika vode, te struju koja se troši za pumpanje tog istog gubitka!!!! Općina Opuzen i Grad Metković dobili su ustupak koji će NPKLM preuzeti na sebe kao gubitak od preko 200 000 kuna. Solidarnost kako, kada i kako kome. A mi svi ostali smo "krivi" za gubitke.

Od 1. ožujka u našem Gradu nova cijena za kubik vode iznosi vrtoglavih 13,04 kn. To će svakako dodatno utjecati na nova poskupljenja", na svom Facebook profilu napisala je gradonačelnica Grada Korčule, Nika Silić Maroević.

20. travanj 2024 10:12