StoryEditorOCM
Korčuladrž‘se kraja

Jaka bura privezala brodove s češkim jedriličarima, čak 350 nautičara spas potražilo u Veloj Luci

Piše M.I./Otvoreno more
4. travnja 2023. - 11:47

Nepovoljni vremenski uvjeti privezali su u velolučkoj marini flotu od 45 jedrilica Velikonoćne regate na kojoj sudjeluje preko 350 sudionika iz Češke, tradicionalno posjećujući Hrvatsku u vrijeme Uskrsa, piše Slobodna Dalmacija.

Regata je krenula 1. travnja iz Murtera prema Dubrovniku, no na preporuku Lučke kapetanije u Splitu, zbog vremenske prognoze, sigurnosti posada i brodova, određena je alternativna destinacija 1. etape i to u Veloj luci, u tamošnjoj marini Korkyra gdje su, tijekom ponedjeljka, brodovi morali na siguran vez. Spretni domaćini brzo su se snašli i primili toliki broj jedriličara i brodova.

- Zahvaljujući dobroj organizaciji naših vrijednih djelatnika, svi brodovi su bili vezani do 4 sata ujutro. Njihovo putovanje završava 8. travnja u Murteru, a boravit će tri noći u Veloj Luci.

Nadamo se da će im ovaj doživljaj ostati u lijepim sjećanjima i da će za svoje odredište ponovno izabrati Velu Luku i Marinu Korkyru - napisali su na facebook stranici iz Marine Korkyra.

Prema prognozi za pomorce DHMZ-a, mjestimični udari vjetra su od 35 do 65, u Velebitskom kanalu do 85 čvorova, no u drugom dijelu dana trebala bi oslabiti. More na otvorenom ponegdje 5, oslabit će poslijepodne. Na južnom Jadranu još ponegdje se očekuje neverin.

19. travanj 2024 07:16