StoryEditorOCM
KorčulaKREATIVNO I ZANIMLJIVO

Evo kako je načelnica Gugić razveselila Velolučane

Piše Dora Lozica
30. ožujka 2020. - 17:15
Dan Općine i blagdan zaštitnika mjesta za stanovnike svih otočnih naselja najsvečaniji je dan u godini, dan kad se oblače najbolja odijela, pripremaju najbogatije trpeze i odgađaju svi poslovi uz bogati kulturni i zabavni program. Za Velolučane to je blagdan Sv. Josipa koji se slavi 19. ožujka, a ove godine, prvi put u jako puno godina, svečanost je otkazana zbog epidemije koronavirusa.

Međutim, načelnica Gugić našla je način kako razveseliti svoje sumještane pa je u suradnji s kolegama izradila grafički zanimljivu i kreativnu brošuru u kojoj je navela brojne projekte koje je realizirala, koji su u tijeku te koji su u planu, ali i razne zanimljivosti i detalje iz velolučkog svakodnevnog kulturnog, sportskog i društvenog života popraćene prigodnim tekstovima i fotografijama. Brošuru je nedavno dobilo svako kućanstvo, brojni su među stranicama pronašli i svoje i ime i lice, a posebno im se svidio originalan način na koji je luška načelnica odlučila čestitati njihov najveći blagdan.

„Zadovoljstvo mi je da vas mogu pozdraviti u prvom izdanju brošure koju smo napravili povodom Dana općine Vela Luka. Od prvog dana komuniciram s vama iskreno, neposredno i otvoreno jer je to jedini način da našu općinu učinimo boljom. Stoga smo željeli omogućiti svima vama da na jednom mjestu pronađete sve ono što se događalo na području naše općine u prošloj godini, ali i sve ono što smo radili, kako bismo vam omogućili što transparentniji uvid u funkcioniranje i rad općine.

Upravo su proslave Dana općine prigoda da se prisjetimo svega napravljenog u protekloj godini, ali i najavimo neke nove projekte. Mnogo se toga događalo u proteklih godinu dana i svi ovi projekti ne bi bili mogući bez podrške resornih ministarstava, županije, velikog angažmana i rada zaposlenika Općine Vela Luka, ali i općinskih i županijskih vijećnika kojima zahvaljujem na konstruktivnosti i suradnji. Uz takvu podršku zaista se veselim svim projektima koji su pred nama i to mi daje mnogo razloga za optimizam.

Koristim priliku zahvaliti obrtnicima i poduzetnicima na njihovom doprinosu razvoju općine. Vjerujem da zajedno možemo realizirati zacrtane ciljeve i da Luku možemo infrastrukturno i gospodarski ojačati. Naš zajednički uspjeh znači uspjeh i bolju perpektivu za svakoga od nas pojedinačno.

I ovim putem čestitam najboljim sportašima Vele Luke na postignutim sportskim rezultatima, kao i laureatima – dobitnicima općinskih javnih priznanja. Hvala im što su svojim radom pridonijeli boljitku Vele Luke
i neka ova priznanja budu poticaj da nastave svoj uspješan put. Oni su primjer da svaki pojedinac može ljubavlju, talentom i trudom promijeniti svoju okolinu nabolje.

Na kraju, hvala svima vama na potpori koju mi pružate u svakodnevnom radu. Kao i uvijek do sada, otvorena sam za sva vaša pitanja, sugestije, ali i kritike. Neka nam je sretan Dan općine Vela Luka i blagdan sv. Josipa, našeg nebeskog zaštitnika“, poručila je svojim sumještanima načelnica Gugić.

Dora Lozica


 
18. travanj 2024 12:10