StoryEditorOCM
KonavleEUROPE DIRECT

U Cavtatu uručene nagrade pobjednicima edu-eko igre „Čarolija recikliranja-pokažimo naše vještine“

Piše PROMO
18. svibnja 2023. - 12:08

U Osnovnoj školi Cavtat, 16. svibnja uručene su nagrade pobjednicima edu-eko igre „Čarolija recikliranja-pokažimo naše vještine“, koja se održavala od ožujka do svibnja 2023. godine. Igru je organizirao centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA, a u natjecanju su sudjelovali svi osmi razredi Osnovne škole Cavtat. 

Učenicima se kroz igru predstavio golemi problem otpada u moru odnosno, važnost kružnog gospodarstva u sklopu EU Zelenog plana te ih se pozvalo da prilikom recikliranja starih predmeta na kreativan način pokažu svoje vještine, u skladu s aktualnom Europskom godinom vještina 2023. Naime, osnovni zadatak igre bio je recikliranje već korištenih materijala za izradu novog predmeta – skulpture morske kornjače.

Regionalna agencija DUNEA je u travnju održala kratku online prezentaciju za učenike u kojoj se pojasnila svrha, ekološka poruka i točna pravila igre. Nakon proteka roka za dostavu rješenja, evaluacijska komisija je po kriterijima ocjenjivanja (izrada od prethodno korištenih materijala, inovativnost, kreativnost, umjetnički izričaj, raspon upotrebe tehnika, trodimenzionalno oblikovanje, estetska kvaliteta rada, uloženi trud), ocjenama od 1 do 5 ocijenila radove.

Nakon objave rezultata uslijedilo je darivanje pobjedničkog razreda prigodnim nagradama. 

Nagrade su uručile ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i županijske skupštine Žaklina Marević, predstavnica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Đangradović te direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Karmen Kutnjak.

Podsjetimo, informacijski centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije projekt je čiji je nositelj Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije - DUNEA, a ujedno je dio europske mreže informacijskih centara te predstavlja produženu ruku Europske komisije i promiče njene prioritete. Centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije smješten je u gradu Opuzenu, a s radom je započeo 1. svibnja 2021. godine. Partneri u provedbi aktivnosti centra su Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu i Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN).

image

EUROPE DIRECT DUNEA EKO IGRE

19. travanj 2024 09:54