StoryEditorOCM
KonavleBETON NA ŽALU

Dobro je da građani paze što se radi na plažama, ali ovu ispred Epidaurusa uređuje Općina! Evo što se i zašto radi

Piše Maja Rilović Koprivec
28. prosinca 2022. - 07:32

"Dobro je da građani paze što se radi na plažama i pomorskom dobru, i da za takve stvari  pitaju. Tako se pazi da ne bi bilo devastacije". Kažu to u Općini Konavle nakon što smo ih pitali za građevinske radove  na plaži kod Hotela Epidaurus.  Redakciji Dubrovačkog vjesnika pred sam Božić  emailom i fotografijama javio se  čitatelj pitajući se zašto se betonira jedini bokun plaže između Hotela Epidaurus i Albatros u Cavtatu koji je dosad bio bez betona?

image

Plažu ispred Epidaurusa uređuje Općina, Konavle

Čitatelj/

Kako se bespravna gradnja u nas najčešće obavlja vikendom i praznicima kada inspekcija nema, provjerili smo u Općini Konavle o čemu se radi, a općina je  doznajemo investitor u ove radove.

- Ne radi se o novoj gradnji nego rekonstrukciji. Još je prije godinu i pol dana Općina Konavle pristupila sanaciji plaže Na žalu, najprije smo radili na kupališnim površinama, a  sada radimo rekonstrukciju podesta koji je nestao u jednoj lebićadi prije više godina – objašnjava Miljenko Mikulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i gospodarenje nekretninama u konavoskoj općini.

image

Plažu ispred Epidaurusa uređuje Općina, Konavle

Čitatelj/

-  Investicija je vrijedna oko 160.000 kuna, a od Ministarstva  mora, prometa i infrastrukture  smo na natječaju za to dobili 50.000 kuna te  još 100.000 kuna od Dubrovačko neretvanske županije. Sve se radi   sukladno Planu upravljanja  pomorskim dobrom. Ovo što sada radimo druga je faza uređenja  plaže i radovi će se nastaviti poslije Nove godine.  Riječ je o ukupno 40-tak metara  zida podesta, gdje  planiramo izgraditi i niži parapet, kako neko novo nevrijeme ne bi  izbacivalo žale na cestu koju je more  također pomalo ‘podlokalo‘. Ovako ćemo stabilizirati i trup prometnice – govori konavoski pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i gospodarenje nekretninama.

 

19. travanj 2024 03:05