StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI |

Žurna potpora Petrinji, dvorana u Gospinu polju za Svjetsko rukometno prvenstvo 2025., nova LED rasvjeta kroz Zaton, medicinarima stanovi na Pobrežju

Piše Grad Dubrovnik
31. prosinca 2020. - 10:33
Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine održat će se u rekonstruiranoj dvorani u Gospinu polju  Grad Dubrovnik
ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Predstavljen projekt multifuncionalne dvorane

Gradonačelnik Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i ravnatelj javne ustanove Sportski objekti Dubrovnik Lukša Klaić predstavili su projekt multifunkcionalne dvorane Gospino polje 2025. godine. Gradonačelnik Franković ovom je prilikom javnosti prezentirao Idejnu studiju prostorno – programskih kapaciteta dvorane.

image
Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine održat će se u rekonstruiranoj dvorani u Gospinu polju
 
Grad Dubrovnik


„Dvorana Gospino polje multifunkcionalna je sportska i kongresna dvorana i kulturni centar uz postojeću dvoranu u Gospinom polju. Zajedno s postojećom dvoranom tvori jedinstvenu cjelinu kapaciteta 4200 gledatelja za vrijeme velikih sportskih natjecanja, tri rukometna terena za rekreaciju ili kongresne/koncertne dvorane za 4000 uzvanika“ istaknuo je gradonačelnik Franković.

image
Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine održat će se u rekonstruiranoj dvorani u Gospinu polju
Grad Dubrovnik


Dodao je kako će Dubrovnik njenom izgradnjom dobiti mogućnost organizacije dvoranskih sportskih natjecanja najviše kategorije te modernu multifunkcionalnu dvoranu koje će sportaši i rekreativci moći svakodnevno koristiti, te kako će dvorana poslužiti u budućnosti i za organizaciju brojnih manifestacija.

Gradonačelnik je kazao kako će osim domaćinstva Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine, ovakva dvorana Dubrovniku otvoriti cijeli spektar mogućnosti ogranizacije hrvatskih, europskih i svjetskih natjecanja i u drugim dvoranskim sportovima, što jamči i produžetak turističke sezone.

Potpora iz EU
Grad Dubrovnik namjerava osigurati financiranje projekta iz dostupnih fondova Europske unije. Plan je investiciju multifunkcionalne dvorane provesti do kraja 2024. godine.


KVALITETA ŽIVOTA

Osvijetljen 1,7 kilometara dugi dio državne ceste kroz Zaton

Grad Dubrovnik je od Hrvatskih cesta preuzeo održavanje novopostavljene javne rasvjete koja je puštena u rad na završenoj dionici državne ceste od Zatona Velikog do restorana „Babilon“ u Zatonu Malom. Na navedenoj rekonstruiranoj dionici dugoj 1700 metara postavljen je 41 stup javne rasvjete LED energetski učinkovitim svjetiljkama, ukupne instalirane snage 4 KW. Na potezu Zaton Veliki – Štikovica Hrvatske ceste kao investitor provode 22,8 milijuna kuna vrijednu investiciju rekonstrukcije tri kilometara duge državne ceste.

image
Grad Dubrovnik je od Hrvatskih cesta preuzeo održavanje novopostavljene javne rasvjete od Zatona Velikog do restorana „Babilon“ u Zatonu Malom
Grad Dubrovnik


Uz postavljanje javne rasvjete na spomenutom dijelu zahvata, dionica je ocrtana, a preostalo je izvođenje svjetlosne signalizacije i nogostupa uz kolnik. Naime, predviđeni rok završetka svih radova je travanj iduće godine, do kada će biti rekonstruiran i preostali dio zahvata od oko 1200 metara, a jedna od najlošije opremljenih i intezivnim teretnim prometom najoštećenijih dionica na gradskom području dobit će novi asfaltni zastor, oborinsku odvodnju, nogostupe za pješake i javnu rasvjetu te uvjete za sigurno kretanje pješaka i vozila.

Prosvijetlila LED rasvjeta
Projekt Hrvatskih cesta na području Grada Dubrovnika dobio je potporu Vlade. Potpora je stigla i od nadležnog ministarstva u veljači 2019. godine.


GRAD DUBROVNIK ZA PETRINJU

Pomoć nastradalim područjima u potresu

Povodom nesretnog događaja i strašnog potresa koji je zadesio Grad Petrinju i okolna mjesta, gradonačelnik Mato Franković uputio je službenim putem poruku podrške gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću, a istim putem ponudio je i pomoć Grada Dubrovnika u resursima kao i financijsku pomoć u obnovi razorenog grada.

image
Dalmatinski gradonačelnici dogovorili su ovčanu pomoć Petrinji
Grad Dubrovnik


Gradonačelnik Franković iskazao je iskreno žaljenje za svim žrtvama potresa i nastalim posljedicama nakon potresa, istaknuvši kako Dubrovnik stavlja na raspolaganje Gradu Petrinji sve potrebne resurse. Istovremeno, na video sastanku koji je uslijedio odmah nakon potres u Petrinji, zajedno sa gradonačelnicima Splita, Zadra i Šibenika dogovoreno je kako će navedeni gradovi i Grad Dubrovnik otkazati planirane novogodišnje programe te je donešena odluka da svaki od gradova odmah uplati po 150 tisuća kuna za pomoć gradu Petrinji.

Pomoć stradalnicima
Dubrovnik, Split, Zadar i Šibenik kordinirali su sve hitne službe za stradalnike od potresa. Također su stavili na raspolaganje sve potrebne resurse.


POTPORA MEDICINSKOM OSOBLJU

Stambeno zbrinjavanje kadra dubrovačke bolnice na Pobrežju

Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s predsjednikom dubrovačke podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara Ivanom Večerinom i Kristinom Muhoberac, glavnom sestrom Opće bolnice Dubrovnik i pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo, na temu stambenog zbrinjavanja kadra dubrovačke bolnice. Na sastanku se razgovaralo o detaljima realizacije projekta te je dogovoreno kako će Grad za potrebu stambenog zbrinjavanja medicinskog osoblja dodijeliti zemiljšte na Pobrežju za izgradnju stambenih objekata te ih potpuno komunalno opremiti.

image
Sastanak na temu stambenog zbrinjavanja kadra dubrovačke bolnice.
Grad Dubrovnik


Grad će također financirati izradu projektne dokumentacije, a već početkom 2021. godine pokrenut će ciljane izmjene Prostornog plana kako bi se na navedenom području omogućila gradnja. Predstavnici strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara te osoblja Bolnice izvijestili su gradonačelnika o pokretanju ankete među zaposlenicima dubrovačke bolnice za sudjelovanjem u projektu stanogradnje koja je pokazala značajan interes.

Naime, oko 180 zaposlenika Bolnice ispunilo je anketni upitnik, a u ukupnom broju interesanata prevladavaju mladi liječnici specijalizanti te drugi medicinski kadar.

Adrese za medicinsko osoblje
Osiguravanjem uvjeta za stambeno zbrinjavanje djelatnika u zdravstvu Grad izravno potiče zadržavanje mladih stručnjaka. Cilj je zadržati ih  u Dubrovniku.
25. travanj 2024 09:47