StoryEditorOCM
DubrovnikPUKNUĆE VODOVODNE CIJEVI ISPOD TVRĐAVE MINČETA

Zbog zamjene austrougarske cijevi, nužno zatvaranje Puta iza Grada

3. ožujka 2019. - 14:59
-Uzrok pojave vlage je puknuće vodovodne cijevi u manjem obimu. Obzirom da je u pitanju starija cijev, a s kojom do sada nije bilo problema, odlučeno je zbog starosti tog dijela mreže izvršiti zamjenu kompletnog cjevovoda na tom području. Zbog složenosti takvog pothvata koji se odvija na teško pristupačnom terenu te uključuje i radove na visini, prethodno je trebalo iznaći najbolje rješenje za njegovo izvođenje, čemu su djelatnici Vodovoda pristupili odmah po otkrivanju kvara.

Ističe se to u odgovoru gradskog komunalnog poduzeća Vodovod Dubrovnik o uzroku pojave vlage na kolniku Puta iza Grada, na dijelu ulice ispod same tvrđave Minčete. Na pojavu vode kao opasnost po promet žalili su nam se neki sugrađani, te smo pokušali doznati o čemu je riječ i kad će se kvar otkloniti. Uz službeni odgovor iz Vodovoda, iz drugih smo izvora neslužbeno doznali kako je riječ o cijevi koja je postavljena prije Prvog svjetskog rata, odnosno još u doba dok je na ovim prostorima vladala uprava Austorugarskog cartsva. Jednako neslužbeno, doznali smo i da se čeka potrebna suglasnost konzervatora.

Iz Vodovoda su naglasili i to kako će tijekom obavljanja tih radova biti nužno zatvoriti promet tom dionicom Puta iza Grada, što znači da će istočni i zapadni dio grada tada biti privremeno "odsječeni":

-Trenutačno se s gradskim Upravnim odjelom za promet usuglašava najbolji termin za izvođenje ovih radova. Kako bi se ometanje prometa na tom području svelo na najmanju moguću razinu previđeno je rekonstrukciju mreže izvršiti u večernjim satima, a sam početak radova očekuje se tijekom idućeg tjedna.
19. travanj 2024 00:27