StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK |

Završeno 70 posto ceste Most dr. F.Tuđmana – Pobrežje, građani dobili uvid u građevinske dozvole, a žene iz ranjivih skupina priliku za posao

Piše Grad Dubrovnik
25. rujna 2020. - 11:02
GRADONAČELNIK U OBILASKU RADOVA

Završeno 70 posto ceste Most dr.F.Tuđmana – Pobrežje

Radovi na izgradnji prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do postojeće ceste prema Pobrežju napreduju ubrzanom dinamikom. U potpunosti su izgrađeni potporni zidovi, a u tijeku je izrada propusta za oborinsku odvodnju ceste. Iskopana je cijela trasa do kote posteljice te se započinje s uređenjem posteljice i tamponiranjem.

Dovršeni su temelji i temeljni razvod javne rasvjete, nakon čega je uslijedilo postavljanje visokonaponskog kabela. Time je završeno oko dvije trećine projekta izgradnje.

image
Obilazak gradilišta prometnice prema Pobrežju
Grad Dubrovnik


- Nalazimo se na 70 posto izvedenih radova. Ovo je iznimno važna cesta za razvoj i otvaranja novih perspektiva. Ne treba zaboraviti i da je tu mogućnost park 'n' ride sustava što je nastavak na ovaj projekt. Rok izvođenja radova je travanj, no vidimo da sve napreduje dobro i očekujemo da će biti gotovo i prije roka'' - kazao je gradonačelnik Mato Franković prilikom obilaska gradilišta 17. rujna.

Cesta je dužine dva kilometra od čega se jedan kilometar odnosi na rekonstrukciju postojeće cestu, a jedan kilometar ceste probijen je kroz brdo. Ova investicija vrijedna nešto više od 32 milijuna kuna preduvjet je budućeg razvoja ovog dijela grada i još jedan segment u povezivanju dubrovačkih Gornjih sela.

Prometna infrastruktura
Grad Dubrovnik nastavlja ulaganja u prometnu infrastrukturu ruralnih dijelova. Pripremljen je projekt za dvotračnu cestu Osojnik – Ljubač. Cilj je završiti i cestu Mrčevo - Riđica, čime će se Gornja sela spojiti s Majkovima, što će osigurati alternativni pravac u slučaju nezgode na magistrali.



GRAĐANIMA DOSTUPAN PREGLEDNIK GRAĐEVINSKIH DOZVOLA

Grad Dubrovnik na svojim je mrežnim stranicama otvorio za građane preglednik 'Dokumenti prostornog uređenja i gradnje', gdje je moguće pregledavati i pretraživati, po zadanim kriterijima, lokacijske i građevinske dozvole.

Prostorno se u GIS-u Grada Dubrovnika prikazuju svi izdani dokumenti prostornog uređenja i gradnje nastali u Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje. Uz pomoć ove aplikacije će se jednostavnije, kvalitetnije i brže moći doći do traženih podataka vezano za izdavanje građevinskih dozvola.

image
Građani odsad mogu provjeravati građevinske dozvole
Grad Dubrovnik


''Građani doma iz fotelje mogu klikom miša vidjeti sve građevinske dozvole koje su izdate i pronaći sve ostale informacije o toj dozvoli, poput investitora ili datuma izdavanja. Na ovaj je način učinjen još jedan u nizu koraka kojima se Grad Dubrovnik otvara za svoje građane i to je ono što Grad želi'', rekao je prilikom predstavljanja novog alata za javnost v.d. pročelnika Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović.

image
Kreće program zapošljavanja žena iz ranjivih skupina
Grad Dubrovnik


OBJAVLJEN JAVNI POZIV

„ZAŽELI“ - Program zapošljavanja žena pripadnica ranjivih skupina

Grad Dubrovnik objavio je Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u prijavi projektnog prijedloga za natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ iz Operativnog programa: OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Natječaj je usmjeren na nezaposlene žene s nižom razinom obrazovanja prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na teže zapošljive i ranjive skupine u lokalnoj zajednici. U sklopu zaposlenja u periodu do 12 mjeseci, svojim radom će poboljšati kvalitetu života starijim osobama u dobi od 65 godina i više i/ili nemoćnim osobama.

image
Kreće program zapošljavanja žena iz ranjivih skupina
Grad Dubrovnik


Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal ovih ranjivih skupina zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, a koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Javni poziv i prijavnica dostupni su na stranicama Grada Dubrovnika.
19. travanj 2024 06:48