StoryEditorOCM
DubrovnikENERGETSKA OBNOVA

Završeni radovi vrijedni 7,9 milijuna kuna u O.Š. Ivan Gundulić

Piše dv
3. lipnja 2020. - 12:16
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u srijedu je posjetio Osnovnu školu Ivan Gundulić na kojoj su završeni radovi energetske obnove vrijedni nešto manje od 7,9 milijuna kunaTonči Plazibat/HANZA MEDIA
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u srijedu je posjetio Osnovnu školu Ivan Gundulić na kojoj su završeni radovi energetske obnove vrijedni nešto manje od 7,9 milijuna kuna. Od tog iznosa čak 64 posto su bespovratna sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Tom prigodom gradonačelnik je kazao kako se radi o trećoj obnovljenoj školi u Dubrovniku, nakon OŠ Lapad i OŠ Marin Držić.
- Ulažemo u osnovnoškolsko obrazovanje kao i obnovu vrtića koje smo energetski obnovili te ćemo prijaviti i druge ustanove na EU fondove. Ulaganje u osnovno školstvo je ulaganje u budućnost grada. Posebno sam sretan što je sve to financirano EU fondovima koje Grad Dubrovnik do 2017. godine nije iskoristio ni lipe što je bila velika šteta. Od tada do danas povukli smo 300 milijuna kuna. Hvala i Dubrovačkoj razvojnoj agenciji koja je prije bila 'agencija slučaj', a danas rade izvrstan posao. Hvala i ravnateljici jer nije bilo jednostavno organizirati nastavu dok se izvode građevinski radovi - istaknuo je Mato Franković te pri tom podsjetio kako je Grad  Dubrovnik od 2017. do danas iz EU fondova povukao skoro 300 milijuna kuna.  Najavio je kako je iduća škola koja će se energetski obnoviti O.Š. Mokošica  te istaknuo jednak projekt na Sportskoj dvorani u Gospinom polju procjenjen na 20 milijuna kuna. 
24. travanj 2024 02:12