StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIK MATO FRANKOVIĆ

Zastava će 6. prosinca biti podignuta na odašiljač na Srđu, dogovorili smo sve s čelnikom branitelja Markom Mujanom i šefom Odašiljača i veza Matom Boticom, hvala im na razumijevanju

Piše Gabrijela Bijelić
4. prosinca 2021. - 12:41

Na 30. obljetnicu obrane Grada 6. prosinca hrvatska zastava ipak će zavijoriti s odašiljača na Srđu, potvrdio je za Dubrovački vjesnik gradonačelnik Mato Franković:

- Uspjeli smo u suradnji s predsjednikom Udruge branitelja Dubrovnika gosparom Markom Mujanom i izvršnim direktorom Odašiljača i veza gospodinom Matom Boticom riješiti sve nedoumice i mogu Vas izvijestiti da će zastava kao i dosadašnjih sedam godina biti postavljena na odašiljač kao trajan spomen na vraćanje trobojnice u ratnim danima, svaki put kad bi bila uništena. Zahvaljujem svima na razumijevanju i radujem se što će jedan od simbola Dubrovnika opet biti tamo gdje pripada, na Srđu. Odluka stožera Civilne zaštite s jedne je strane, a s druge treba uvažiti želje brantelja i zahvaliti zaposlenicima Odašiljača i veza na svemu što čine i što su činili u Domovinskom ratu. Svake godine oni 6. prosinca polažu vijence za poginule u obrani Grada, pa će tako i ove godine - izjavio je gradoančelnik Franković.

image
Mato Franković
Tonci Plazibat/Cropix

Još je jednom pozvao sugrađane za jedinstvo u obilježavanju važnog datuma za recentnu dubrovačku povijest:

- Primjećujem da se posljednjih dana podižu tenzije, a ja pozivam svih da ne budemo razjedinjeni, da se ne dijelimo na ustaše i partizane, na vaksere i antivaksere i po političkim strankama. U ratu smo svi bili jedinstveni i zbog toga smo pobijedili. Budimo to i ovih dana - apelirao je Mato Franković.

Prisjetio je i epizode s velikim hrvatskim barjakom koji je, kako je kazao, na Srđu postavljen dijelom i njegovom zaslugom:

- Ponosan sam što smo ja, Cvijeto Antunović i splitski branitelj Damjan Krklec sudjelovali u postavljanju tog barjaka kao trajnog spomena na sve što se događalo na Srđu i kao trajnog obilježja jhrvatskog identiteta Dubrovnika - zaključio je.

25. travanj 2024 15:02