StoryEditorOCM
DubrovnikVODOVOD DUBROVNIK |

ZAMIJENJEN I DRUGI CRPNI AGREGAT U KANALIZACIJSKOJ CRPNOJ STANICI PILE Novom pumpom do veće stabilnosti sustava odvodnje povijesne jezgre Dubrovnika

Piše PSD.
18. veljače 2020. - 13:30
Vodovod Dubrovnik i u 2020. godini nastavlja s aktivnostima na poboljšanju vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje otpadnih voda na području Grada Dubrovnika, a posebice u povijesnoj jezgri. Tako su djelatnici Vodovoda danas zamijenili i drugi crpni agregat u kanalizacijskoj crpnoj stanici Pile.

- Sredinom 2018. godine zamijenili smo prvu pumpu u toj crpnoj stanici novim tipom pumpe kako bi probali svesti probleme s preopterećenjima uzrokovanim velikim količinama masnoća, pijeska i ostalog materijala poput maramica, a koje smo do tada svako malo imali, na najmanju moguću mjeru. S obzirom da se taj uređaj pokazao jako dobrim tijekom testnog perioda, sada smo zamijenili i drugu pumpu“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te dodao kako će ovi radovi doprinijeti većoj pouzdanosti i sigurnosti rada ovog sustava.

Ovu, oko 350 tisuća kuna vrijednu investiciju, Vodovod je financirao vlastitim sredstvima.

- Ova investicija bila nam je iznimno bitna, budući su upravo Pile na neki način ogledalo našeg grada, posebice jer tuda većina naših posjetitelja dolazi u povijesnu jezgru. Stoga smo se odlučili probati s novom vrstom tehnologije zaustaviti do tada česta preopterećenja izazvana iznimno velikim količinama materijala koje bi kroz sustav mješovite odvodnje nanijele jake kiše, i to se pokazalo kao dobra odluka – rekao je Matušić, uz opasku kako je ovo ipak tek manji dio radova koje Vodovod trenutno izvodi na cijelom području kojim upravlja, od Duboke Ljute do Stona, a sve kako bi dugoročno poboljšali uvjete vodoopskrbe i odvodnje.
22. travanj 2024 13:04