StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKI VIJEĆNICI DOLORES LUIĆ I MARO KRISTE ODGOVARAJU GO HDZ DUBROVNIK

Za razliku od vijećnika HDZ i partnera iz Dubrovačkog dogovora, mi nismo podržali izmjene prostornih planova

Piše DV
12. veljače 2019. - 13:59
Nakon priopćenja Gradskog odbora HDZ Dubrovnik, medijima su "kontrapriopćenje" kao svoj odgovor na tvrdnje HDZ-a dostavili i vijećnici Gradskog vijeća Dubrovnika Dolores Luić i Maro Kristić. Jednako kao što smo u cjelini prenijeli priopćenje GO HDZ Dubrovnik, prenosimo i priopćenje dvoje gradskih vijećnika NL Mosta:

Ovaj zaista bijedni, ali neuspjeli pokušaj gradske uprave koji je trebao poslužiti u svrhu naše diskreditacije kroz konstrukciju čija je isključiva namjera da nas se prikaže kao nekoga tko je podržao izmjene GUP-a samo je poslužio kao prisjećanje na Dubrovački dogovor i njegove sudionike.

Ne samo da nismo podržali predmetne izmjene prostornih planova nego smo na samom početku sjednice gradskog vijeća održane 2014. godine glasali za skidanje te točke s dnevnog reda.

Upravo zahvaljujući vijećnicima HDZ-a i njihovim partnerima iz Dubrovačkog dogovora, točka je opstala na dnevnom redu, a kasnije je i izglasana i oni i njihovi partneri su bili ti koji su omogućili povećanje katnosti nekih objekata, kojima se danas čude. Zaista bismo bili sretni da je iz gradske uprave kao reakcija na niz priopćenja u svezi GUP-a umjesto notorne laži uslijedio neki konstruktivni prijedlog ili poziv na suradnju oko iznalaženja načina kako popraviti stanje u prostoru, a da pritom ne ugrozimo javne i one prihvatljive privatne projekte te zaštitimo i unaprijedimo kvalitetu života građana.

Očekivali smo da će gradonačelnik stati u obranu prozvanih službenika nadležnog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje koji su na žalost osuđeni na postupanje prema važećem GUP -u koji zaista jest Generalni Ubojica Prostora, a krivci se nalaze negdje drugdje. Umjesto očekivane reakcije za uzvrat smo dobili serviranu laž s namjerom da se javnosti prikaže kako smo mi podržali izmjene i dopune prostorno – planske dokumentacije kojima se omogućila nekakva katnost nekih objekata.

Uvijek se trudimo da svako naše priopćenje bude argumentirano, konstruktivno i u skladu s činjenicama pa jednak pristup očekujemo i od ostalih sudionika u političkom životu grada. Pretraživanja po arhivima neodoljivo podsjećaju na neka ružna vremena za koja se nadamo da su iza nas, a istovremeno takve radnje mogu nanijeti najviše štete upravo onima koji se njima služe.

U nadi da ćemo zajednički naći rješenje kako u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih posljedica popraviti stanje u prostoru, srdačno Vas pozdravljamo uz zamolbu da Vi sami, ili Dubrovačka televizija koja je tada jedina prenosila sjednice gradskog vijeća u svrhu ispravljanja netočnih i lažnih navoda objavite snimku predmetne sjednice.
 
23. travanj 2024 11:56