StoryEditorOCM
DubrovnikZAKAZANA SKUPŠTINA UTD RAGUSE

Na dnevnom redu odluka o podizanju kredita za kupovinu TUP-a, a za novu predsjednicu Skupštine društva predlaže se Ivana Brnin

Piše dv
10. veljače 2022. - 15:12

Dubrovačka gradska tvrtka UTD Ragusa za 14. ožujka  je sazvala je izvanrednu Skupštinu na kojoj će se donijeti odluka za kreditno zaduživanje od preko 10 milijuna eura za kupju TUP-a i poslovnih udjela dioničara posljednje gradske tvornice o čemu je već potpisan ugovor. - Donosi se odluka o davanju suglasnosti Upravi Društva za uzimanje zajmova i kredita u kumulativnoj vrijednosti većoj od 200.000,00 kuna. Glavna skupština ovlašćuje Upravu Društva za kreditno zaduživanje za izvršenje Ugovora o postupcima i načinu otkupa dionica TUP d.d. i poslovnih udjela ELEKTROCARBON-ESOP s društvima TUP d.d., Dubrovnik i ELEKTROCARBON-ESOP za usluge od dana 24. siječnja 2022. u iznosu od 10.201.000 eura – stoji u prijedlogu odluke. Osim toga, donijeti će se i odluka o razrješenju predsjednice Skupštine društva, Marije Šimunović te ona o imenovanju nove, Ivane Brnin na mandat od četiri godine, na dnevnom redu je i informacija o imenovanju novog direktora UTD Ragusa, Marija Šimunović.

image
Ivana Brnin pročelnica je dubrovačkog UO za poslove gradonačelnika
Dv

Podsjetimo,osim  Grada Dubrovnika, odnosno UTD Raguse, za kupnju bivše tvornice, kako je Dubrovački vjesnik pisao, bili su zainteresirani   češki investitor Jaroslav Trešnak i tvrtka See Capital Partners, čiji su osnivači i članovi društva Bruno Georgiev, Ivan Valentić, i odvjetnik Oleg Uskoković. Inicijativa 'TUP – urbana četvrt' koja okuplja poduzetnike i udruge, obrtnike i umjetnike, ukazala je na društveni potencijal tog kompleksa i njegovu financijsku održivost.

24. travanj 2024 05:24