StoryEditorOCM
Dubrovnik‘ZATVORENO‘

Studentski dom od danas više nije dubrovačka karantena za koronavirus!

Piše dv
30. travnja 2020. - 16:55
Dubrovački Studentski dom od danas više ne služi za smještaj bolesnika pozitivnih na koronavirus i onih kojima je određena izolacija. Potvrdio nam je to ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica.

– Nakon pada broja zaraženih više nije bilo potrebe da se Studentski dom koristi kao sekondarni centar za liječenje oboljelih od koronavirusa. Dvoje pozitivnih prebačeno je u Opću bolnicu Dubrovnik, a ostali su vraćeni u Dom umirovljenika ili pušteni svojim kućama. Tamo će ostati samo COVID ambulanta i drive-in punkt za testiranje. Naravno, ukoliko bude potreba, dom se odmah može staviti u funkciju – ističe Potrebica te dodaje kako bi za petnaestak dana trebali biti nastavljeni radovi na dovršavanju Studentskog doma. – Objekt je 93 posto građevinski završen i čim se radnici budu mogli vratiti, nastaviti ćemo radove i dovršiti prvi dubrovački Studentski dom- poručuje Marko Potrebica.

Ravnatelj dubrovačke bolnice, dr. Marijo Bekić također nam je potvrdio da je Studentski dom po pitanju koronavirusa zatvoren. – Oni koji su se trebali nastaviti liječiti prebačeni su u bolnicu u kojoj je trenutno 12 pacijenata oboljelih od virusa COIVID – 19. Drugi su pušteni kućama, pa koliko znam i vlasnica Obiteljskog doma u Pločama – rekao nam je dr. Bekić.
14. travanj 2024 20:03