StoryEditorOCM
DubrovnikODLIČNI REZULTATI

Studenti RIT Croatia ostvarili zavidan uspjeh na međunarodnom natjecanju

Piše dv
2. travnja 2021. - 09:44

Studenti stručnog preddiplomskog studija Service Management sudjelovali su u međunarodnom natjecanju 2021 ICHRIE Hotel Challenge by Knowledge Matters. U konkurenciji 158 studenata visokoobrazovnih institucija iz cijelog svijeta, studenti RIT Croatia, međunarodnog kampusa američkog sveučilišta RIT, ostvarili su izvrsne rezultate plasmanom među 10 najboljih kandidata!

Globalno natjecanje renominrane organizacije ICHRIE okupilo više od 150 studenata diljem svijeta

Tijekom ožujka organizirano je online globalno natjecanje u (virtualnoj) simulaciji upravljanja hotelom za studente visokoobrazovnih institucija, članova renomirane organizacije ICHRIE. Riječ je o međunarodnom udruženju visokoškolskih institucija koje provode programe obrazovanja u hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima. Natjecanje je organizirano u suradnji s organizacijom Knowledge Matters, vodećim pružateljem interaktivnih obrazovnih simulacija putem interneta za obrazovanje u mnogim područjima uključujući i ugostiteljstvo.

Studenti su se natjecali pojedinačno, upravljajući hotelskim operacijama kroz virtualnu simulaciju. Postavljeni zadatak zahtijevao je od natjecatelja da upravljaju cijenama soba, zaposlenciima, cijenama hrane i pića i ostalim aspektima poslovanja, a njihove odluke i odabiri izravno su utjecali utjecali na prihod i razinu uspješnosti hotela.

RIT Croatia obrazuje buduće lidere u području turizma i ugostiteljstva

U konkurenciji 158 studenata sa sveučilišta diljem svijeta, studenti dubrovačkog kampusa američkog koledža ostvarili su izvanredan rezultat. Od deset najboljih natjecatelja, tri dolaze s RIT Croatia: Angel Hristov, Tamara Radulović i Filip Stanišić.

Angel Hristov, koji je na natjecanju osvojio izvanredno 4. mjesto, izjavio je sljedeće: "Odlučio sam sudjelovati zbog želje da naučim više. Simulacije upravljanja hotelskim operacijama studentima RIT Croatia nisu novost. Već smo na prvoj godini studija na predmetu nastavnika Nikolića pod nazivom Lodging Operations radili na takvim zadacima. Za uspjeh na ovom natjecanju svakako su zaslužni i naši nastavnici. Uz način poučavanja, motiviraju nas i potiču da iskoristimo ovakve izvanredne prilike!“

Domagoj Nikolić, predavač na studiju Service Management, izjavio je: „Ovakva natjecanja nisu samo prilika studentima da testiraju svoja znanja upravljanja poslovnim operacijama hotela, već i da bruse vještine poput kritičkog razmišljanja i snalaženja, i to u uvjetima povećanog stresa. Simulacije su jedan od inovativnih alata koje koristimo u nastavi. Cilj je pripremiti studente na stvarne poslovne situacije i pomoći im da razvijaju prenosiva znanja i vještine koje se mogu koristiti u različitim poslovnim okolinama i situacijama.“

20. travanj 2024 03:04