StoryEditorOCM
DubrovnikOzbiljna naoblaka

Stradun ‘gleda‘ u nebo: Kakvo će nam vrijeme za otvorenje Adventa i u nedjelju popodne za gledanje utakmice SP na otvorenom?

Piše DV
26. studenog 2022. - 10:29

Mjestimice jaka bura pojačavat će osjet svježine i u Dalmaciji tijekom subote, najavljuju prognostičari. U sjevernim predjelima moguća su kraća sunčana razdoblja, koja će južnije od Splita vjerojatno izostati. Na obali i otocima temperatura se može popeti do 16°C, no bura pojačava osjet hladnoće.

Na jugu Hrvatske, navodi DHMZ, uz oblačno vrijeme, navečer i u noći mjestimice može pasti i malo kiše. Veći dio dana puhat će umjerena bura koja će jačati prema večeri.

image

Dubrovački zimski festival 2022.

Tz/

U nedjelju poslijepodne bura će oslabiti duž cijele obale Jadrana, a slijedi i razvedravanje, tako da će od sredine dana gotovo posvuda prevladavati sunčano. Većinom sunčano u Dalmaciji će biti i u ponedjeljak, a u utorak bi trebalo okrenuti na jugo.

Podsjetimo kako večeras oko 19. 30 sati paljenjem blagdanske rasvjete počinje dubrovački Advent, a već sutra poslijepodne Dubrovčani i njihovi gosti moći će na Stradunu pratiti utakmicu Vatrenih i Kanade sa Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru.

Prijenos utakmica u kojima igra Hrvatska bit će dio ovogodišnjeg Zimskog festivala. Projekcija susreta prikazivat će se iznad Male Onofrijeve fontane, najavili su organizatori.

image

Blagdansko ozračje na Stradunu
 

Bozo Radić /Cropix

 

 

16. travanj 2024 05:04