StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKI INFEKTOLOG |

STJEPAN ĐURIČIĆ Nema znanstvenih spoznaja da je korona oslabila, dva žarišta u Hrvatskoj dat će nam odgovor na pitanje što je s virusom

Piše BLu
26. lipnja 2020. - 12:51
Voditelj Odjela za infektologiju i pomoćnik ravnatelja OBD za kvalitetu dr Stjepan ĐuričićTonči Plazibat/Hanza media
Voditelj Odjela za infektologiju i pomoćnik ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik za kvalitetu Stjepan Đuričić prokomentirao je povratak korone.

- Covid je prisutan u većoj ili manjoj mjeri, imali smo jedno dobro zatišje, dalo nam je jednu dobru nadu, a sad nažalost to opet ide u pravcu intenziviranja slučajeva. Vidjet ćemo u kojem će pravcu to ići. Pojavili su se u medijima špekulacije da je virus oslabio, ali nema nikakvih znanstvenih spoznaja o slabljenju virusa, nego je činjenica da je populacija koja je sada izložena virusu de facto mlađa populacija koja ga puno lakše podnosi. Dva žarišta koja su se dogodila u Hrvatskoj u zadnje vrijeme, jedan u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici, a drugi u samostanu u Đakovu gdje je populacija u starijoj dobi tek će dati odgovor na pitanje da li je virus oslabio. Kad vidimo kako su ti ljudi prošli, te časne sestre, ti štićenici, onda ćemo znati što se događa s virusom, poručio je Đuričić.
24. travanj 2024 20:55