StoryEditorOCM
DubrovnikPRIOPĆENJE TAJNIKA HDZ-a

Roberto Krile: ‘Obitelj članice stranke Srđ je Grad okoristila se za najmanje 50 tisuća eura‘

Piše DV
1. ožujka 2023. - 09:50

Predsjednica Gradskog kotara Lapad i članica stranke Srđ je Grad Anamarija Miletić u neuspješnom pokušaju demantija kazala je: „Javno dobro je zna se čije, treba ostati narodu i svima nama na korištenje“.

Zanima nas je li se posljednjih 15 godina upravo ovom parolom služila gospođa A. Miletić dok je bez koncesijskog odobrenja koristila javno dobro za svoju osobnu korist?, stoji u priopćenju koje potpisuje tajnik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Roberto Krile.

- Naime, najmanje posljednjih 15 godina ugostiteljski objekt „Orka“, u vlasništvu njene obitelji, ujedno poznato okupljalište „srđevaca“, postavlja taracu na pomorskom dobru (u prilogu fotografija) koju ne plaćaju nikome niti im je itko izdao odobrenje za nju. Gospođa A. Miletić nije odgovorila na jasno postavljena pitanja pa je ovim putem ponovo pozivamo da odgovori je li imala koncesijsko odobrenje za postavljanje tarace na pomorskom dobru? Također, budući je gospođa A. Miletić izjavila kako su cijelo vrijeme „uredno plaćali za postavljenu taracu“, molimo da objasni kome su to plaćali te da to javnosti dokaže potvrdom uplata - stoji u njegovom priopćenju.

- Zanimljivo je kako stranka Srđ je Grad, u trenutcima dok organizira tribine o navodnoj „monetizaciji i privatizaciji“ pomorskog dobra, istovremeno tolerira da njihova članica i predsjednica GK Lapad Anamarija Miletić posljednjih 15 godina uzurpira pomorsko dobro. Oduzeli su javno da bi ga prisvojili sebi i njime se materijalno okoristili. To u ovom slučaju „srđevcima“ nije problem jer se ipak radi o njihovoj članici.

- Usvajanjem predloženog Zakona o pomorskom dobru ovakve uzurpacije pomorskog dobra više ne bi bile moguće jer će komunalni redari dobiti ovlasti nadzora nad pomorskim dobrom, a što do sada nije bio slučaj.

- Koliko je točno oštećen proračun Grada, Županije ili države zbog neplaćanja korištenja pomorskog dobra od strane obitelji Miletić? Pregledom Google Street View vidljivo je da je na uzurpiranoj lokaciji postavljeno čak 11 stolova! O kolikom se iznosu može raditi, najbolje se može zaključiti ako zamislite da bilo koji drugi ugostitelj u Gradu 15 godina ne plaća javnu površinu za 11 stolova. Prema našim izračunima, obitelj Miletić se okoristila za najmanje 50 tisuća eura - zaključuje Roberto Krile.

25. travanj 2024 11:09