StoryEditorOCM
DubrovnikSTIŽU UZVANICI |

RIMAC O JURCANJU ‘NEVEROM‘ NA MAGISTRALI Ispričavam se na neugodnosti, za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati

Piše Dv
3. lipnja 2021. - 14:45

U Hotel Vrtovi sunca na predstavljanje električnog automobila Nevera Mate Rimca stižu uzvanici na privatnu promociju, pod strogim sigurnosnim mjerama. Još prije predstavljanja  Nevera je izazvala pravu marketinšku buru nakon što je objavljen a potom i uklonjen video koji prikazuje vožnju Rimčevom 'Neverom' po magistralnoj cesti na predjelu Ratca brzinom od 232 kilometara na sat. O toj vožnji na svom Facebook-profilu oglasio se i sam Mate Rimac.

- Šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst. Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje...). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao što su i novinari prošli tjedan.

Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona.

Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i bit će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti. A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti - razvijen i proizveden u Hrvatskoj, napisao je Rimac.

20. travanj 2024 11:03