StoryEditorOCM
DubrovnikZAISKRILO

Predsjednica DPDS-a Renata Andjus uzvraća gradonačelniku: "Gdje ide 60 posto neto zarade od ulaznica na zidine? Je li Grad Dubrovnik obnovio ijedan spomenik?"

Piše Silvia Rudinović
8. prosinca 2021. - 14:57

Malo vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine sinoć je jednoglasno odlučilo kako neće prihvatiti prodaju Dubrovačke kartice na ulazima na zidine. Na tu je vijest danas reagirao dubrovački gradonačelnik Mato Franković objavom na društvenim mrežama u kojoj kaže kako je iznenađen takvim postupkom Malog vijeća i da će već danas DPDS-u poslati zahtjev za prodaju kartice na zidinama.

- Dubrovačka kartica nije od jučer. Nastala je za vrijeme gradonačelnika Andra Vlahušića i prodavala se na recepcijama, kioscima i Turističkoj zajednici. Prema tome, Dubrovačka kartica ima svoje mjesto - odgovara renata Andjus, predsjednica Društva prijatelja dubrovačke starine.

Upitana da komentira gradonačelnikovu izjavu kako je "funkcija Društva prijatelja obnova spomeničke baštine, a ne politiziranje", Andjus uzvraća: "Molim vas, kad je Društvo politiziralo?! Tko obnavlja tu baštinu Dubrovnika nego Društvo. U ovoj eri bez kune zarade uspjeli smo dići kredit i da s tim možemo popraviti kupolu i krov katedrale. Htjela bih pitati gradonačelnika gdje ide 60 posto neto zarade od ulaznica na zidine? Je li Grad Dubrovnik obnovio ijedan spomenik? Voljela bih da mi gradonačelnik na to odgovori".  

Inače, od prodaje Dubrovačke kartice Duštvu ide 30 posto, što je 60 kuna po ulaznici. Sama ulaznica na zidine sada je 200 kuna.

19. travanj 2024 07:16