StoryEditorOCM
DubrovnikKAPITALNI PROJEKT |

OTVORENA OSNOVNA ŠKOLA MONTOVJERNA Nakon nekadašnje male žute područne škole ‘Monte‘, 442 učenika očekuje potpuno suvremena zgrada

Piše Bruno Lucić
6. rujna 2020. - 11:00
Ministrica kulture i medija, izaslanica predsjednika Vlade Nina Obuljen Koržinek otvorila je novoizgrađenu Osnovnu školu Montovjerna. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.
 
- Za svaku zajednicu i za svaki grad otvaranje škole posebno je svečana prilika. I u većim ili malim gradovima otvorenje ili obnova škole daju nam najviše razloga za optimizam. Školska godina počinje u potpuno novim okolnostima, a našim najmlađima moramo pružiti osjećaj sigurnosti. U ovim okolnostima trebamo raditi na tome da mladima pružimo sigurnost koja im je potrebno. Djeca koje zakorače u ovakvu školu svakako će imati posebne emocije, izjavila je ministrica te čestitajući ravnateljici poželjela uspješnu školsku godinu. 
 
U otvaranju je sudjelovala zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić te ravnateljica Škole Snježana Vlahinić.
 
Tepšić je izrazila zadovoljstvo otvorenjem Škole te je podsjetila na brojne projekte Gradske uprave na području obrazovanja. 
 
- Prvi je ovo cjeloviti školski objekt izgrađen nakon gotovo 40 godina, napomenula je Tepšić.

  
 
Ravnateljica je navela kako je riječ o potpuno novoj i suvremenoj školi koja, između ostalog,  ima 20 specijaliziranih učionica, manju i veću sportska dvoranu, a primit će 442 učenika. 
 
Prostore Škole blagoslovio je župni vikar Župe sv. Mihajla don Robert Karačić

Također, na otvaranje se putem svog Facebook-profila osvrnuo i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

- Danas su osjećaji pomiješani, nakon 1985. godine u gradu Dubrovniku otvara se prva nova osnovna škola. Dug put je bio do realizacije ove škole, puno puta je bila dio predizbornih obećanja međutim, zaboravljalo se kako za izgraditi školu treba prvo ishodovati građevinsku dozvolu. Put nije bio lak međutim, uspjeli smo! 10. travnja 2018. godine nešto manje od godinu dana nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnika ishodovali smo građevinsku dozvolu. Nakon provedene javne nabave 9. siječnja 2019. započeli smo radove da bi danas 6. rujna 2020. godine školu svečano otvorili. Dragi učenici, roditelji, nastavnici pred Vama je moderna nova 'žuta škola' i nek bude puna smijeha, radosti, veselja i stjecanja novog znanja. Drago mi je što će jedna od investicija koja će obilježiti moj mandat biti upravo ova škola. Nek joj je sa srećom, napisao je Franković.
 
Osnovna škola Montovjerna prva je škola koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. U potpunosti ispunjava potrebe nastavnog programa i kapacitete za organizaciju nastave u jednoj smjeni za učenike od prvog do osmog razreda. 

 
20. travanj 2024 07:33