StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK |

Otvara se OŠ Montovjerna, napreduju radovi na cesti Most dr. Franja Tuđmana - Pobrežje, skalini spojili Ulicu kardinala Stepinca sa šetnicom

Piše Grad Dubrovnik
28. kolovoza 2020. - 10:29
NOVA OŠ MONTOVJERNA

Ministarstvo dalo 'zeleno svjetlo' za početak rada

Osnovna škola Montovjerna ispunjava uvjete propisane zakonom za početak rada, potvrđeno je rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja RH. Isporučen je, montiran i ugrađen učionički i uredski namještaj, oprema za sportsku dvoranu i školsku kuhinju. Proteklog je mjeseca dobivena i uporabna dozvola te su ispunjeni svi preduvjeti za neometan početak nastavne godine u novoj gradskoj školi.

image
OŠ Montovjerna
Grad Dubrovnik



Kapaciteta 450 učenika, škola je opremljena dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima, blagovaonicom i knjižnicom, dodatnim učionicama za izborni predmet te prostorima za pedagoga i psihologa. Projektirana je kao zgrada gotovo nulte potrošnje energije, energetskog razreda A+.

Opremljena je modernim sustavom grijanja i hlađenja pomoću dizalica topline zrak/voda, sustavom vatrodojave, ventilacije, odimljavanja, sprinkler instalacijom, ozvučenjem, automatskim zvonom, SOS instalacijom, te gromobranom, a rasvjeta se temelji na LED tehnologiji. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

Nova parking mjesta
Uz školsku zgradu u tijeku je izgradnja šest parkirališnih mjesta i nogostupa, što će omogućiti sigurniji i brži ukrcaj i iskrcaj djece roditeljima koji voze djecu na nastavu.



KAPITALNI PROMETNI PROJEKT

Završene dvije trećine radova na cesti Most dr. Franja Tuđmana - Pobrežje

Radovi na gradilištu nove prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja odvijaju se i dalje sukladno utvrđenoj dinamici. Nova cesta izvodi se od postojeće državne ceste D8 u neposrednoj blizini Mosta do postojeće ceste koja je ranije bila kategorizirana kao županijska cesta Ž6235, a do kraja projektiranog zahvata rekonstruira se postojeća prometnica. Potporni zidovi su u potpunosti izgrađeni, a gradilištu je trenutno u tijeku izrada propusta za oborinsku odvodnju ceste. Iskopana je cijela trasa do kote posteljice te se započinje s uređenjem posteljice i tamponiranjem.

image
Radovi na cesti za Pobrežje
Grad Dubrovnik


Dovršeni su temelji i temeljni razvod javne rasvjete, nakon čega je uslijedilo postavljanje visokonaponskog kabela. Time je završeno oko dvije trećine projekta izgradnje.

Zbog značaja ovog vrijednog kapitalnog projekta i prethodno osiguranih financijskih sredstava, gradnja se tijekom krize uzrokovanje koronavirusom nije prekidala.

Povezivanje Grada alternativnim koridorom prema Gornjim selima uključuje i gospodarski razvoj tog područja. Radovi koje izvodi ugovorni izvođač PZC Split/Strabag započeli su u prosincu, a očekivani završetak investicije je travanj 2021.

Za novu stambenu zonu
Cestovna investicija vrijedna je nešto više od 32 milijuna kuna, a glavni cilj jest omogućiti preduvjete za stvaranje nove stambene zonu na Pobrežju te izgradnju dvotračne ceste do Gornjih sela.


NOVI IZGLED LAPADA

Novoizgrađeni skalini spajaju Ulicu kardinala Stepinca sa šetnicom

Završeni su radovi na skalinima koji spajaju dvije novoobnovljene gradske ulice – kardinala Stepinca i šetnicu Nika i Meda Pucića. Izgradnjom skala osigurana je nova i adekvatna pješačka komunikacija stanovnicima Ulice kardinala Stepinca, Petra Svačića i ostalih okolnih ulica te je omogućen brži prilaz šetnici i moru.

image
Nova skalinada u Lapadu
Grad Dubrovnik


Uz skaline je postavljena ograda te je očišćen i uređen okoliš. Radove vrijedne 70 tisuća kuna izvodio je ugovorni izvođač Tehnogradnja d.o.o. Nakon sedmomjesečnog uređenja Ul. kardinala Stepinca za koju je ishodovana uporabna dozvola te obnove i proširenja šetnice Nika i Meda Pucića, ovaj dio Lapada dobit će posve novi i reprezentativan izgled.
25. travanj 2024 09:42