StoryEditorOCM
DubrovnikOBRATITE PAŽNJU |

GRADSKA UPRAVA UPOZORAVA Prevaranti se predstavljaju kao službene osobe!

Piše Dv
23. ožujka 2020. - 12:06
Iz dubrovačke gradske uprave upozoravaju kako su zaprimili više dojava građana o nepoznatim osobama koja se predstavljaju kao službene osobe koje vrše dezinfekciju stanova kako bi ušli u stanove i domove naših sugrađana. Stoga upozoravaju sve građane da ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove!

- Riječ je, nažalost, o prevarantima koji besramno i bezosjećajno koriste aktualne okolnosti i strah ljudi kako bi se pomoću različitih trikova domogli vaših domova i potom vas pokrali. Uredno su odjeveni u zaštitnu opremu. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri interneta i slično)- upozorenje je koje su upravo proslijedili iz Grada Dubrovnika, a u kojem dodaju:

- U slučaju sumnje, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja kako biste pomogli policiji u procesu otkrivanja i hvatanja počinitelja. Posebice upozorite starije ljude i djecu da ne budu lakovjerni i povećaju dozu opreznost kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba. Članovi Civilne zaštite Grada Dubrovnika odjeveni su u službene uniforme modre boje s grbom civilne zaštite, upoznajte vaše ukućane s njihovim izgledom i logotipom. Stoga, apeliramo na dodatan oprez, nemojte nasjedati na ove pokušaje kako ne biste postali žrtve krađe- upozoravaju iz dubrovačke gradske uprave.
20. travanj 2024 01:07