StoryEditorOCM
DubrovnikOBLJETNICA TRAGEDIJE

Od pomorske nesreće u Koločepskom kanalu prošlo je šest godina, sjećanja na stradale još su svježa

Piše DV
25. travnja 2023. - 09:09

Prošlo je šest godina od strašne pomorske nesreće u Koločepskom kanalu. Tog kobnog 25. travnja 2017. godine devetero osoba se, nakon pripreme restorana Bowa za turističku sezonu na otoku Šipanu, u večernjima satima uputilo prema Dubrovniku. U Koločepskom kanalu gumenjak u kojem su bili se sudario s brodom ‘Danče‘ Lučke kapetanije Dubrovnik koji je bio u akciji hitnog medicinskog transporta prema Mljetu.

image

Tužno sjećanje na poginule u nesreći u Koločepskom kanalu

Tonči Plazibat/cropix

U nesreći su živote izgubili Alen Perišić iz Dubrovnika, Jele Kobaš iz Velike Gorice i njezin sin Danijel, Berislav Bandur, povratnik iz Sydneyja koji je boravio u Malom Stonu i Marina Vuletić iz Dubrovnika.

Tomislav Belak iz Šibenika i Bojan Stoiljković iz Mokošice i dalje se vode kao nestali. Jedini preživjeli s gumenjaka su Viktor Markota iz Rogotina i Velimir Šetka iz Kule Norinske.

image

Potraga nakon pomorske nesreće

Niksa Duper/Cropix

Više od tjedan dana trajala je složena spasilačko – potražna akcija za osobama s brodice. Nakon teške pomorske nesreće, protiv zapovjednika broda Danče pokrenuta istraga, teretilo ga se da je u plovidbi prekršio pomorske propise, no nepravilnosti nisu utvrđene. Istraga je pokazala da je gumenjak u noći pomorske nesreće prevozio više ljudi od dopuštenog broja.

 

18. travanj 2024 21:59